Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor spelarflykt från Dicken – Gusten Montonen flyttar till Sverige, Ian Martin trappar ner: "Lagbygget blir självklart utmanande"

Från 2021
Gusten Montonen skjuter ett hoppskott.
Bildtext Gusten Montonen flyttar till Småland.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Stora förändringar sker i Dickens herrtrupp. Nu står det klart att Gusten Montonen lämnar för spel i Sverige, medan Ian Martin, Felix Nilsson, Johan Gripenberg och Niklas Kaitemo lägger av med sina elitkarriärer.

Vårens finallag Dicken får möblera om i truppen till nästa säsong.

Sedan tidigare stod det klart att landslagsmålvakten Patrik Roslander byter till Grankulla IFK, medan Tadas Stankevicius återvänder till hemlandet Litauen.

Nu är det bekfrätat att flera andra tunga namn också gjort sitt i Helsingforsklubben.

Gusten Montonen lämnar laget för spel på näst högsta serienivå i Sverige med Amo HK. Den allsvenska klubben kvalade om spel till högstaligan denna vår.

23-årige Montonen har skrivit på ett kontrakt av modell 1+1 år med Alstermoklubben.

Montonens landslagskamrat Ian Martin väljer i sin tur att lägga av på FM-nivå. Samma beslut har också klubbkompisarna Felix Nilsson, Johan Gripenberg och Niklas Kaitemo gjort.

– Jag har trivts bra i klubben. Min första säsong tog slut i förtid och den gångna säsongen spelades utan publik, vilket förstås var annorlunda. Det var fint att få uppleva Europaspel och få sin första FM-medalj denna vår, summerar Martin på klubbens sajt.

Björn Monnberg, Valdar Noodla och Teemu Hertola har tränaransvaret i Dicken även nästa säsong.

– Det är självklart att lagbygget för nästa säsong är utmanande, och förutom på egna produkter spanar vi också på spelare utanför klubben och utomlands, skriver klubben.

Diskussion om artikeln