Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valtteri Bottas förbryllad efter uselt veckoslut i Baku: ”Kan inte komma ihåg något liknande”

Valtteri Bottas.
Bildtext Valtteri Bottas.

Farten saknades och då var Valtteri Bottas chanslös i söndagens tävling i Baku. Finländaren medger att han har en av karriärens svåraste tävlingshelger bakom sig men nu gäller det att försöka studsa tillbaka.

Det gick snett direkt för Valtteri Bottas i Baku förra veckoslutet. Han tappade mark redan under det första träningspasset och lyckades aldrig närma sig täten.

I kvalet var han endast tia, och i själva tävlingen var han så långt nere som fjortonde innan han gick i mål på en medioker tolfte plats.

– Det största problemet var att jag saknade fart. Tidigt i tävlingen kunde jag inte matcha en av Aston Martin-bilarna som var före mig. Jag är väldigt konfunderad, det är underligt, säger Bottas till Motorsport.

Finländaren medger att helgen i Baku var en av hans svåraste i karriären.

– Jag kan inte komma ihåg något liknande. Det har funnits tävlingshelger där jag gjort dåliga sessioner men ändå haft farten. Nu var det hela tiden och jag kan inte förstå vad som är fel.

– Jag vet när jag kör på gränsen men är ändå sju-åtta tiondelar efter. Det är inte normalt och det är något som vi måste försöka förstå före nästa tävling, säger han.

Valtteri Bottas kör i Baku.
Bildtext Bottas var långt från täten i Baku.

Bättre i Frankrike?

Bottas har sina aningar om att avsaknaden av fart kan bero på temperaturen i däcken, men han är inte helt säker.

– Vi har ändå kört med samma däcktryck och temperatur. Jag är ivrig att få veta vad problemet är men just nu vet jag inte, säger han.

Bottas hoppas nu att tävlingen på stadsbanan i Baku bara ska vara en liten miss och att han ska hitta farten till nästa lopp som körs på en traditionell bana i Frankrike.

– Banan i Frankrike är annorlunda, där finns många långa kurvor med hög hastighet. Ett problem har varit att få upp temperaturen i däcken och det borde vara lättare i nästa tävling. Det finns mycket att lära från det här racet men också mycket att glömma, säger han.