Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Tim Hagström kör bil till Danmark för fotbollen – "Om Danmark har en dålig dag och tappat koncentrationen tror jag på 1-1"

Från 2021
Tim Hagström bredvid en sandhög.
Bildtext Då det kommer till Finlands chanser i spelet är Hagström försiktigt hoppfull, men det finns några mörka moln i horisonten.
Bild: Tim Hagström

Fotbollsfanatikern Tim Hagström har allt packat och klart inför sin resa till Köpenhamn för att se Finlands öppningsmatch i europamästerskapet mot Danmark på lördag. Han tror att stämningen kommer att vara intensiv, men passlig för omständigheterna

Före Hagström får njuta av allt som fotboll har att erbjuda finns det vissa säkerhetsåtgärder som han måste följa under sin resa till Danmark tillsammans med två vänner. De har tillsammans följt fotbollen i 10 år så det här kan med säkerhet kallas en höjdpunkt.

- Det börjar med några coronatest här i Finland. Sen far vi över till Sverige, där det blir ännu fler test innan Öresundsbron. Det ska förhoppnings räcka för en stund, men det blir väl ett och annat test i Danmark sen då de är ganska flitiga med det där, berättar Tim Hagström.

Hagströms beskriver sina känslor inför matchen som konstiga.

- Nu har man bara väntat och undrat om det blir av, om det ska spelas i Danmark och vilken trupp det är som ska spela. Man vet inte riktigt hur man ska känna, säger Hagström.

Publiken släpps in i stadion i etapper. Det gäller alltså att planera dagen noga för att få allt att gå jämnt ut.

- Vi jobbar runt vår tid så att vi har lunchat färdigt. Man har ju väntat länge på det här så jag tror att stämningen kommer att vara ganska intensiv. Supporterföreningen har ändå varit ganska noga med att allt ska gå rätt till med tanke på pandemin. Jag tror det blir intensivt, men på en lämplig nivå, säger Hagström.

Det såg länge ut som att det inte skulle bli någon resa för Tim Hagström och hans vänner. Han ville inte flyga och han hade biljetterna till matchen färdigt. Då bestämde sig gruppen att köra till Danmark istället.

- Jag tänkte att vi kör nu! Så sköter man det här på säkraste sätt, säger Hagström.

"Om Grekland kunde vinna hela grejen så kan väl Finland vinna en match"

Då det kommer till Finlands chanser i spelet är Hagström försiktigt hoppfull, men det finns några mörka moln i horisonten.

- Nog är det ju lite skrämmande då Danmarks mittfält är lite onödigt bra, men jag tänker att om Grekland kunde vinna hela grejen 2004 så kan väl Finland vinna en match, säger Hagström.

Ett annat problem ser Hagström i att både Danmark och Ryssland får spela på hemmaplan. Ett plus ser Hagström att det inte finns några negativa känslor mellan Danmark och Finland.

Ännu lägger Hagström till några favoritminnen från sina många år som fotbollssupporter.

- Jag skulle säga att Nations League vinsten mot Estland var en höjdpunkt. Det hade varit länge sen en vinst och det var på något sätt så ofinskt att vinna i slutminuterna. Hemmamatchen mot Bosnien var nog också en höjdpunkt, säger Hagström.

Tim Hagström tippar också på att den slutliga ställningen med tur blir 1-1.

Diskussion om artikeln