Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Sandra Bergqvist är ny ordförande för Åbolands Fiskarförbund – efterträder Michael Oksanen

Från 2021
Uppdaterad 11.06.2021 15:46.
Sandra Bergqvist framför havet.
Bildtext Bergqvist efterträder Michael Oksanen som ordförande.
Bild: Åbolands fiskarförbund

Åbolands Fiskarförbunds årsmöte hölls i dag i Kasnäs. Förbundet valde enhälligt riksdagsledamoten Sandra Bergqvist från Nagu till ny ordförande. Bergqvist efterträder Michael Oksanen som ordförande.

Bergqvist har under sina två år som riksdagsledamot engagerat sig i fiskefrågor både som enskild riksdagsledamot och som ordförande för Skärgårdsdelegationen.

– Det finns mycket potential i den inhemska fisken. Med rätt insatser kan vi främja såväl sysselsättningen och lönsamheten som minska klimatavtrycket. Vi måste få fler att se fiskenäringen som en viktig resurs, säger Bergqvist.

Verksamhetsledare för Åbolands Fiskarförbund, Kaj Mattson, säger att förtroendet för Michael Oksanen inte längre fanns.

- Förtroendet finns inte längre för Oksanen. Mer än det vill jag inte kommentera. Vi har enhälligt valt en ny ordförande i Sandra Bergqvist, berättar Mattson.

I mars rapporterade Hufvudstadsbladet att Michael Oksanen, misstänks för att ha fifflat med föreningen Pohjola-Nordens pengar. Han anklagades för att ha lyft ogrundade kilometerersättningar och för fusk med tjänstebil. Senare rapporterades också nepotism då Oksanen rekryterat en släkting utan att berätta om släktskapet.

I Åbolands Fiskarförbunds styrelse fortsätter Agneta Jansson och Börje Öhman, båda från Nagu. Till ny styrelsemedlem valdes Rabbe Stenström från Hitis.

Wilhelm Liljeqvist fick priset Årets Fiskeribragd för sin insats för fiskerinäringen i Åboland.

Diskussion om artikeln