Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask avslöjar: Spelade med höftskada hela säsongen – vill fortsätta i Boston efter operation

Från 2021
Uppdaterad 11.06.2021 19:29.
Tuukka Rask skakar hand.
Bildtext Tuukka Rasks framtid är oviss.
Bild: AFP / Lehtikuva

Tuukka Rask spelade med en höftskada den gångna säsongen. Finländaren avslöjar att en kommande operation kan hålla honom borta ända till nästa år – men han vill fortsätta i Boston.

Efter Boston Bruins färska slutspelsuttåg bekräftade tränaren Bruce Cassidy att Tuukka Rask spelat småskadad i målet.

Finländaren, som blir obegränsad fri agent i sommar, var fåordig efter sortin. Men på klubbens presstillfälle på fredagen talade målvaktsveteranen ut.

Rask spelade med en skada i höftbrosket denna säsong. Nu väntar operation.

– Jag har en spricka i labrum i höftleden, och jag kommer därför att bli opererad inom en månad, troligen. Förhoppningsvis går allt bra och jag är redo för spel nästa år, funderar Rask.

Problem hela säsongen

Enligt finländaren plågade skadan honom hela säsongen. Nu siktar han på comeback i januari eller februari.

– Vi lyckades ha en mycket bra kontroll på min arbetsmängd i grundserien. Jag behövde inte spela många matcher på raken, men i slutspelet är det förstås match varannan kväll.

34-åringens åttaåriga kontrakt värt 56 miljoner dollar går ut i sommar. Rask intygar ändå att han inte kommer att representera någon annan NHL-klubb än Bruins.

– Det här är vårt hem. Det finns tre barn i vår familj och vi har många goda vänner här. Jag ser ingen orsak till att flytta, särskilt inte i detta hälsoläge. Förhoppningsvis hämtar jag mig bra från operationen, så att vi kan snacka kontrakt.

Men om Bruins inte vill ha honom då? Då blickar Rask mot Europa.

– Vem vet? Kanske spelar jag i Finland då, jag äger ett lag där. Eller så spelar jag i Tjeckien, säger finländaren, som lirade lockout-hockey i Plzen 2012/13.

Rask har tillhört Bostons organisation sedan 2007.

Diskussion om artikeln