Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stor show av Italien i EM-premiären – pulveriserade Turkiet på Stadio Olimpico

Programmet är inte längre tillgängligt
Italien vinner över Turkiet med 3–0 i EM-turneringens öppningsmatch - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Det kan man kalla för en drömstart. Italien visade ingen som helst pardon och körde över Turkiet i öppningsmatchen av EM-turneringen. Turkarna var statister då italienarna spelade ut hela registret och vann med 3–0.

Turkiet hade enorm respekt för Robert Mancinis mannar och lyckades genom att backa hemåt hålla matchen mållös under första halvleken. I andra halvleken gav det italienska övertaget emellertid resultat.

Domenico Berardis hårda inlägg styrdes oturligt i mål i den 53:e minuten av mittbacken Merih Demiral, som spelar till vardags i italienska storklubben Juventus.

Turkiets Merih Demiral gjorde ett olycksaligt självmål mot Italien.
Bildtext Merih Demiral var Turkiets otursgubbe.
Bild: AFP / Lehtikuva

Baklängesmålet ledde till att Turkiet var tvunget att öppna sitt spel ett snäpp och italienarna utnyttjade de allt större ytorna på offensiv planhalva kliniskt.

Ciro Immobile punkterade matchen 13 minuter senare då han att bredsidade in returen på Leonardo Spinazzolas skott. Det var en mycket välkommen fullträff för Immobile som spottat in mål på löpande band i klubblaget Lazio men haft svårt att hitta rätt i landslagströjan.

Ciro Immobile satte 2-0 målet mot Turkiet.
Bildtext Ciro Immobile gjorde 2–0-målet.
Bild: AFP / Lehtikuva

Napoli-yttern Lorenzo Insigne fastställde slutresultatet 3–0 genom att knorra in bollen i mål med tio minuter kvar att spela.

Segern var Italiens 28:e match i svit utan förlust. Fortsätter laget att prestera på samma nivå kommer det italienska rekordet från 1930-talet på 30 matcher utan nederlag att ryka.

De två övriga lagen i Grupp A, Schweiz och Wales, möts på lördag med start klockan 16.