Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kris i Karleby? KPV är division 1-jumbo, nollades av nykomlingen: "Alla i laget har dåligt självförtroende"

Från 2021
Uppdaterad 13.06.2021 20:47.
Adam Vidjeskog passar bollen
Bildtext Adam Vidjeskogs KPV är inne i en tuff period.
Bild: All Over Press

Förra säsongen blev det två tränarbyten i KPV efter fiaskoresultat. Just nu går det inte så mycket bättre för Karlebyklubben – laget ligger sist i division 1 efter en klar förlust borta mot nykomlingen PK-35.

KPV är satsar mot en ligaåterkomst med en av Ettans största spelarbudgeter. Men just nu är laget långt från toppstriden – rättare sagt är man jumbo i division 1 för tillfället.

Karlebylagets vårsäsong har haft en negativ trend. Inledande segern mot Klubi 04 följdes upp med kryss mot TPS och VPS. Lagets senaste matcher har slutat i förluster mot Jaro, MP och i dag PK-35.

I dagens bortamatch i Rönnbacka hade Karlebylaget chansen att gå i ledning från straffpunkten då knappt tio minuter spelats, efter att Angel Zapata fällts. Backen Charalampos Chantzopoulus, målkung i laget med tre fullträffar, bommade ändå från elva meter.

– Första halvleken var ganska jämn och vi gör det okej. Vi inleder andra helt bra, men sen förstördes vårt spel av deras mål. Det harmar mycket, suckar Adam Vidjeskog i Ruutus intervju.

MuSa skrällde mot VPS

I minut 65 visade nämligen hemmalagets Daniel Rantanen hur man skjuter en straff. Hemmo Riihimäki i KPV-målet var chanslös trots att han hoppade åt rätt håll.

– Just nu har alla i laget dåligt självförtoende. Desstuom missar vi en straff, samtidigt som de gör mål på sin – det påverkar också.

Fyra minuter senare bestraffade Jonathan Muzinga gästerna för en slarvig bakåtpass. Slutresultatet 3–0 kom i den 72:a minuten då Miko Mäkirinne nickade in en retur.

– Vi har haft chanser i varje match, men nu har vi svårt att få in bollen, samtidigt som vi släpper in lätta mål, konstaterar Vidjeskog.

KPV ligger sist i serien, med fem insamlade poäng på sex matcher. PK-35 parkerar i sin tur på femte plats med tio pinnar på sex omgångar.

I Björneborg skrällde MuSa, då man blev första lag att slå VPS denna säsong. Slutsiffrorna skrevs hela 3–0.

Resultat

PK-35–KPV 3–0 (0–0)

RoPS–TPS 0–1 (0–1)

Gnistan-MP 0–2 (0–2)

Jippo–Jaro 0–2 (0–0)

MuSa–VPS 3–0 (2–0)

Diskussion om artikeln