Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svag avslutning på viktiga lägret – trubbigt Finland förlorade mot Ryssland

Från 2021
Natalia Kuikka passar bollen.
Bildtext Natalia Kuikka hade en av Finlands bästa målchanser mot Ryssland.
Bild: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Sista träningsmatchen inför höstens VM-kval. Då blev det förlust för Finlands fotbollsdamer. Ryssland var starkare och vann med 1–0.

Finlands fotbollsdamer har spenderat den senaste dryga veckan i Spanien där man laddar upp inför hösten VM-kvalmatcher. I fredags spelade laget oavgjort mot Polen och det följde man upp med en förlust mot Ryssland.

Anfallsmässigt gjorde Finland en svag insats och de heta målchanserna var lätträknade. I början av matchen hade Emma Koivisto en halvchans men sedan dröjde det till den 35:e minuten innan Finland fick till ett riktigt bra anfall.

Då spelade Ria Öling in bollen i straffområdet till Juliette Kemppi, men Rysslands målvakt Tatjana Shcherbak var ändå snabbt ute och räddade skottet.

I början av den andra halvleken hade Finland några vassa minuter och Kemppi fick en ny chans. Hon nådde högst på Nora Heroums inlägg men nicken gick över det ryska målet.

I stället var det Ryssland som tog ledningen efter en timmes spel. Finlands målvakt Paula Myllyoja lämnade en lucka vid den främre stolpen och Nadezja Smirnova dunkade in bollen från snäv vinkel.

Finlands bästa kvitteringchans kom då en dryg kvart återstod att spela. Efter en hörna landade bollen hos Natalia Kuikka men den ryska målvakten var på tårna och räddade det låga skottet.

Finland har en del att fundera på innan VM-kvalet startar i september. I den första matchen möter man Slovakien på hemmaplan.

Resultat:

Finland – Ryssland 0–1 (0–0)
60´ 0–1 Nadezja Smirnova

Diskussion om artikeln