Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Mäktig kanon av Axel Vidjeskog – första ligamålet gav KuPS tre poäng

Uppdaterad 16.06.2021 13:47.

I säsongens sjätte ligamatch kom det första målet för Axel Vidjeskog. Och det var ett mål han sent ska glömma. Videjeskog fick perfekt träff med högerfoten och dunkade in bollen i krysset.

Det kan gå snabbt i fotboll. Det är Axel Vidjeskog ett bra exempel på. Efter att han lämnade FF Jaro i vintras har han fått uppleva mycket på väldigt kort tid.

I maj gjorde han sin ligadebut och blev cupmästare med klubben, och nu är han också målskytt i ligan. I kvällens match mot tabelltvåan FC Inter slog Vidjeskog till.

Och det var ett mål som verkligen sticker ut.

Matchen var en halvtimme gammal när Vidjeskog fick bollen utanför straffområdet. Han avancerade några meter och drog sedan till med högerfoten. Träffen var perfekt och bollen seglade rakt upp i krysset bakom en chanslös Henrik Moisander.

"Ett snyggt mål"

Målet blev också matchens enda och därmed klättrar KuPS upp till tredje plats i tabellen. Laget ligger fem poäng bakom Inter.

– Vi gjorde en bra match och Axel gjorde ett riktigt snyggt mål. Vi hade kontroll på matchen och Inter hade inte så många chanser. Vi kunde ha gjort fler mål, säger Anton Popovitch till Ruutu.

Ettan HJK rev i sin tur upp en lucka på fyra poäng till Inter då man besegrade IFK Mariehamn med 1–0. Roope Riski gjorde matchens enda mål i mitten av den andra halvleken.

Resultat:

IFK Mariehamn – HJK 0–1 (0–0)
67´ 0–1 Roope Riski

KuPS – Inter 1–0 (1–0)
31´ 1–0 Axel Vidjeskog

SJK – Ilves 1–0 (0–0)
78´ 1–0 Christian Valencia Cifuen

Bildkälla: Ruutu