Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sverige höll ut – tvingade fram ett kryss mot Spanien: "Kämpade jävligt bra, är nöjda med poängen"

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt
Sverige kämpade fram ett kryss mot Spanien - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Både Sverige och Spanien lyckades skapa flera jättelägen. Men mål blev det inte på måndagskvällen. Till slut var det Spanien som kom närmare att sätta in ledningsmålet i slutet av matchen.

Några jättelägen – men noll mål.

Där matchen mellan Spanien och Sverige i ett nötskal. Lagens EM-premiär visade sig bli en taktisk kamp där Spanien tog hand om bollen medan ”Blågult” slog till på kontringar.

Trots ett väldigt disciplinerat försvar av den svenska elvan kom Spanien till flera farliga skott. Dani Olmo kom åt att nicka bollen mot mål, men Robin Olson räddade.

Både Koke och Alvaro Morata fick sätta skott från farligt avstånd, men lyckades inte styra bollen mot mål.

I den andra ändan såg Alexander Isak ut att skapa något ur det tomma intet då han tog hand om bollen inne i straffområdet. Efter att ha fintat bort de spanska försvararna satte han ett skott på mål - som träffade stolpen.

Paussiffrorna stod 0–0 – och mål blev det inte heller i den andra halvleken.

"Fick jobba utifrån matchbilden"

Det var igen Isak som lyckades trolla fram ett jätteläge för Sverige, än en gång som avslut på en vass kontring. Omringad av spanjorer inne i boxen lyckades han föra bollen vidare till en helt ledig Marcus Berg, som fick en snedträff och föll ner i marken.

Med 20 minuter kvar hade Isak, Sveriges klart mest synliga spelare, jobbat klart för kvällen. Istället gick Sverige in för att försvara väldigt tätt. Och det gick vägen.

På stopptid kom Pablo Sarabia förvisso åt att nicka bollen mot mål, men riktade skarven rakt mot Robin Olsen. Resultatet stod 0–0. Se matchens bästa lägen genom att klicka på artikelns huvudbild!

– Det är klart att det är en tuff match, det blir mycket spring. Vi fick jobba utifrån matchbilden och det gör vi idag. Vi kämpar jävligt bra och är nöjda med det här, säger Alexander Isak i tv-intervjun efteråt.

Anfallaren fick också ta ställning till bytet:

– Det är klart att man alltid vill spela, jag kände också att jag började komma igång och kunde skapa lägen. Men jag förstår att Janne (Andersson, chefstränaren reds.anm.) ville ha fokus på defensiven och i det jobbet slösar jag kanske energi. Vi håller tätt, ligger lågt och tar en viktig poäng, konstaterar han.


Diskussion om artikeln