Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Christian Eriksen skickade känslofylld hälsning från sjukhusbädden: "Tack till alla"

Från 2021
Christian Eriksen 12.6.2021, Suomi vs Tanska
Bildtext Christian Eriksen när allting fortfarande var som vanligt.

På lördag kväll var det många som befarade att den danske fotbollsstjärnan Christian Eriksen hade dragit sitt sista andetag ute på planen på Parken. Men han fick snabbt förstahjälpen och skickar nu hälsningar från sjukhusbädden: "Sett till omständigheterna mår jag bra".

Det såg ut att sluta riktigt illa, men som en professor i kardiologi sade så finns det inte många bättre ställen att drabbas av ett hjärtstillestånd än på en toppmatch i fotboll.

Precis så gick det: Christian Eriksens liv räddades på Parkens fotbollsplan och hela fotbollsvärlden kunde dra en lättnadens suck.

Nu har Eriksen själv instagrammat från sjukhusbädden där han tackar för all support han fått under de senaste dagarna.

Christian Eriksen är på bättringsvägen.
Bildtext Christian Eriksen är på bättringsvägen.
Bild: STELLA Pictures / ddp

– Hej alla, stort tack för alla era trevliga och otroliga meddelanden från hela världen. Det betyder massor för mig och min familj.

– Sett till omständigheterna mår jag bra. Jag måste fortfarande genomgå en del undersökningar på sjukhuset, men jag känner mig okej.

– Nu tänker jag heja på våra grabbar i Danmarks lag i de följande matcherna, hälsar Christian Eriksen och visar upp såväl tummen som ett litet leende.

Här kan det för övrigt noteras att folk bevisligen tagit del av Christian Eriksens öde. Innan olyckan var framme i lördags brukade hans inlägg på Instagram gillas av typ 100 000–300 000 personer, de senaste inläggen har över en miljon likes. Antalet kommentarer under bilderna har likaså ökat tiofallt.

Fotboll engagerar. Fotboll förenar.

En ytterst tråkig incident fick ett vackert slut.

Och Danmark har verkligen något att spela för i återstoden av EM.

Diskussion om artikeln