Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Heidi Schauman blir ny forskningschef på Danske Bank

Uppdaterad 15.06.2021 13:54.
Kvinna poserar framför träd
Bildtext Heidi Schauman blir Danske Banks forskningschef i september.

Danske Bank har valt Heidi Schauman till koncernens forskningschef. Schauman har tidigare jobbat som chefsekonom på Swedbank, Aktia och Nordea och vid Finlands Bank.

Schauman är ekonomie doktor och hon har disputerat vid Hanken. Hon tillträdde som Swedbanks chefsekonom i september 2019 och ingick i ledningsgruppen för Swedbank i Finland.

Hon börjar på sitt nya jobb i september.

Danske Bank uppger att Schauman i huvudsak kommer att jobba i Helsingfors, men också i Stockholm och Köpenhamn. I sin nya roll ansvarar hon för hela koncernens forskning.

"Rollen som forskningschef är väldigt intressant och inspirerande. Speciellt intressant är att rollen är nordisk", säger Schauman i ett pressmeddelande.

Chefen för bankens enhet Markets & Transaction Banking, Claus Harder, säger att han är övertygad om att Schauman kommer att lyckas leda de förändringar som bankens forskningsverksamhet står inför de kommande åren.

På Twitter beskriver Schauman det nya jobbet som en "fantastisk nyhet" för henne personligen. Hon tackar också Swedbank för de senaste två åren.