Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK fick jubla framför hemmapubliken – solomål avgjorde metroderbyt mot Honka

Uppdaterad 15.06.2021 20:34.
 Jusif Ali kämpar om bollen.
Bildtext Jusif Ali gjorde HIFK:s mål mot Honka.

Publiken var tillbaka på läktarna när HIFK mötte FC Honka i fotbollsligan. Drygt 1000 personer hade bänkat sig och de fick se HIFK ta säsongens fjärde seger. Den här gången räckt ett mål för att ta tre poäng.

Det var två lag med diametralt motsatta säsongsstarter som möttes i Helsingfors ikväll. För HIFK har mycket varit positivt medan Honka har haft det motigt och ligger på den sämre halvan av tabellen.

I dagens match var det också HIFK som drog det längre strået. Laget vann med 1–0 efter Jusif Alis mål i den 19:e minuten.

Efter ett inkast hamnade bollen hos Ali på vänsterkanten och han fick öppen gata mot Honkas mål. Ensam med Honkas målvakt Timothy Murray gjorde han inget misstag och rullade in sitt andra mål för säsongen.

– Det känns väldigt bra att göra mål två matcher i rad. Förhoppningsvis blir det fler. Vi försvarade väldigt bra och gjorde det där målet som krävdes. Det var viktiga tre poäng, säger Ali till Ruutu efter matchen.

För Honka var det här den sjätte förlusten. Laget som tippades vara bland de bästa den här säsongen har bara spelat ihop sex poäng på åtta matcher.

– Stämningen i laget är ändå bra och vi visar kämpaglöd fast vi ligger under eller förlorar matcher. Nu var det en jämn match och vi hade perioder då vi dominerade. Vi lyckades ändå inte skapa riktigt farliga målchanser, säger Honkas Konsta Rasimus.

Resultat:

HIFK – Honka 1–0 (1–0)
19´ 1–0 Jusif Ali

Haka – FC Lahti 1–1
72´ 1–0 Ishmael Yartey
81´ 1–1 Självmål

KTP – AC Oulu 1–3
51´ 1–0 Anton Eerola
57´ 1–1 Ruxi
59´ 1–2 Niklas Jokelainen
69´ 1–3 Nikolas Saira