Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tampa Bay utjämnade semifinalserien mot Islanders – Leo Komarov kastades ut i tredje perioden

Från 2021
Uppdaterad 16.06.2021 08:48.
Leo Komarov gruffas med Yanni Gourde.
Bildtext Leo Komarov drabbade samman med Yanni Gourde i nattens semifinal.
Bild: Andrew Bershaw/Icon Sportswire

Tampa Bay lät inte New York Islanders överraska två gånger i rad i hemmaborgen och semifinalserien är nu utjämnad. Leo Komarov kastade handskarna i den sista perioden och fick inte spela matchen till slut.

Islanders överraskade Tampa Bay i direkt i semifinalstarten och stal hemmafördelen i öppningsmötet.

Dubbla hemmafiaskon blev det däremot inte för Lightning. Och det är inte någon överraskning – de regerande mästarna har inte förlorat två raka slutspelsmatcher sedan första rundan 2019.

– Vårt lag har fungerat bra länge, men vi kan inte nöja oss så här. Det kommer att bli en tuff och lång serie, sa Lightnings Brayden Point på presskonferensen.

Det var just Point som öppnade målskyttet i den nionde minuten. Nikita Kutjerov spelade fram till tre fullträffar i natt, och det var just ryssens genipass bakom målet som gjorde att Point hade mycket fri yta att sikta mot.

Målvaktsbyte efter tuff kollision

Point var också i huvudrollen då bortamålvakten Semjon Varlamov skadade sig fyra minuter senare. Islanders-backen Adam Pelech knuffade Point, som hade hög fart, in i den ryske målvakten.

Point utvisades för interference.

– Först och främst är jag glad över att "Varly" kunde återvända. Man vill inte ha sådana krockar, och jag försökte självklart inte skada någon, så jag var jätteglad över att han var tillbaka, poängterade Point.

Varlamov byttes ut mot Ilja Sorokin för undersökning av huvudskada. Varlamov var tillbaka till den andra perioden, och under tiden hade Brock Nelson kvitterat på powerplay.

Brayden Point krockar med Semjon Varlamov.
Bildtext Brayden Point krockade ordentligt med Semjon Varlamov.
Bild: AFP / Lehtikuva

Varlamov tvingades ännu släppa tre puckar förbi sig. Den andra periodens enda fullträff kom då Kutjerov åter skapade ett öppet läge, denna gång för Ondrej Palat.

Komarov skickades till duschen

I den tredje perioden var det – äntligen – dags för Tampa Bays backar att producera framåt. Victor Hedman och Jan Rutta såg till att ledningen växte till 4–1 – detta var Lightnings två första backmål i slutspelet.

– Det var enormt viktigt. Vi ville få ett slut på det där i kväll, erkände svensken Hedman.

Mathew Barzal tröstnätade för Islanders på slutet.

Gästerna gav Lightnings farliga powerplay betydligt fler chanser i natt än i den första matchen. Bland annat på grund av Leo Komarov, som straffades med totalt 14 utvisningsminuter.

Halvvägs in i sista perioden slängdes finländaren ut efter att han fått 2+10 minuter för osportsligt uppträdande. Nykarlebysonen kastade handskarna och pucklades med Yanni Gourde, som endast fick en tvåminutersutvisning.

– Vi kan inte ta så här många utvisningar, konstaterade Islanders coach Barry Trotz. Hans lag tog sju tvåor före, och två stycken efter slutsummern.

Före gruffet spelade Komarov i drygt tio minuter, sköt två skott och tacklade en gång.

NHL

Tampa Bay–NY Islanders 4–2

NYI: Leo Komarov 0+0, -1, 10.21

Diskussion om artikeln