Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Storebrodern om Roman Eremenkos framtid: Blickarna riktas utanför Ryssland – har alternativ i USA

Uppdaterad 16.06.2021 12:45.
Roman Eremenko firar ett mål med en lagkamrat.
Bildtext Roman Eremenko.

Nästan ett decennium efter flytten till ryska ligan är Roman Eremenko lockad av en utmaning i ett annat land. Det uppger storebror Alexei Eremenko junior för Sport-Express.

Efter sejourer i Italien och Ukraina flyttade Jaro-produkten Roman Eremenko till ryska ligan och Rubin Kazan i augusti 2011.

Sedan dess har hållit till i samma liga, och också representerat CSKA Moskva, Spartak Moskva, samt Rostov.

Just nu är 34-årige före detta landslagsspelaren klubblös. Denna vår har han bland annat hållit formen uppe i Jakobstad, samt träningsspelat med division 3-klubben FC Viikingit i Helsingfors.

Lagom till sommarens transferfönster passade ryska Sport-Express på att fråga Alexei Eremenko junior om Romans planer.

Nu verkar andra utmaningar än ryska klubbar locka Roman Eremenko, menar storebror. Fokus ligger utanför Ryssland, även om "allt är möjligt".

– Arabländerna är inte uteslutna. Det finns också alternativ i USA. Ingenting är klart ännu, men förhandlingar pågår, berättar Alexei.

Orsaken till att Alexei Eremenko junior figurerar i rysk press just i dag är förstås EM-mötet mellan Ryssland och Finland. Eremenko passar på att såga den ryska spelarstigen i intervjun.

– Unga finländare drömmer om Europa när de är 14-16 år gamla, de vill lämna de inhemska serierna. I Ryssland skolas unga i regel för den ryska ligan, man vill spela i Spartak eller Zenit. Det här är något som måste förändras till att börja med.