Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förlusten svider men Arajuuri är stolt över kämpaglöden: ”Ska man förlora ska det ske på det här sättet”

Från 2021
Paulus Arajuuri tar sig för huvudet efter en missad målchans.
Bild: SPL / Juha Tamminen

En mach där Finland borde ha tagit poäng. Det är de snabba reaktionerna från Finlands spelare efter 0–1-förlusten mot Ryssland. Resultatet grämer väldigt mycket, säger Arajuuri till Yle.

Det här var matchen då Finland som första lag kunde ha säkrat en slutspelsplats. En seger och biljetten till åttondelsfinal skulle ha varit bokad, en poäng och läget hade fortsättningsvis sett väldigt bra ut.

Det blev en 0–1-förlust – ingen katastrof men gör Finlands väg mot slutspel krångligare.

– Resultatet grämer väldigt mycket men vi visste att det skulle bli en svår match. Den energi och kämpaglöd som killarna visade upp kunde ha räckt till en poäng, säger Paulus Arajuuri som var Finlands lagkapten i matchen.

Arajuuri, Daniel O´Shaughnessy, och Joona Toivio fick stångas mycket med den ryske anfallaren Artjom Dzjuba i matchen.

– Det är en stark kille men vi lyckades stoppa honom. Han fick inte speciellt många chanser, säger Arajuuri.

"Vi borde ha klarat ett kryss"

Då Dzjuba inte lyckades var det i stället Aleksej Mirantjuk som klev fram och avgjorde. På stopptid i första halvlek fick han promenera genom straffområdet och satte in segermålet.

– Det grämer att de fick målet vid ett dåligt tillfälle. I pausen talade vi om att vi skulle fortsätta spela vårt eget spel, vi hade chanser och borde ha klarat ett kryss, säger Daniel O´Shaughnessy.

I andra halvlek hade Daler Kuzjajev ett kalasläge men Lukas Hradecky gjorde en strålande räddning.

För Finland hade Joel Pohjanpalo tidigt en boll i mål som dömdes bort för offside. I andra halvlek hade Teemu Pukki ett skott som gick rakt på den ryske målvakten Matveij Safonov medan Arajuuri hade en nick som gick över i slutminuterna.

– Det grämer alltid att förlora men ska man göra det så ska det ske på det här sättet. Jag är stolt över det här laget. Spelmässigt gjorde vi det mycket bättre än mot Danmark, säger Arajuuri.

Finland står nu inför en stor utmaning. Laget har fortfarande chansen att gå vidare men i sista omgången väntar Belgien.

– Vi har fortfarande slutspelsplatsen i egna händer. Nu gäller det att ta poäng i nästa match så är vi vidare, säger Arajuuri.

Diskussion om artikeln