Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Han var bäst i Finlands lag mot Ryssland – här är betygen spelare för spelare

Från 2021
Robin Lod i en närkamp.
Bild: EPA-EFE/Lars Baron

En spelare får en fyra av Yle Sportens jury medan flera får nöja sig med en tvåa i betyg. Här kan ni läsa motiveringarna för alla spelare.

Betygsjury:

Mats Ahlnäs, Sebastian Backman, Christoffer Herberts, Jani Lyyski, Chriso Vuojärvi.

Betygsskala 1-5.

Lukas Hradecky 3

En riktig världsklassräddning på Daler Kuzjajevs avslut höll Finland med i matchen, i övrigt rätt sysslolös. Chanslös på baklängesmålet.

Joona Toivio 2

Alla finländska mittbackar hade det jobbigt mot Artjom Djzuba och Toivio var dessutom ovanligt svag i uppspelen. Logiskt att han blev utbytt när Finlands jakt blev desperat.

Paulus Arajuuri 2

Stångades med Djzuba i luften men hängde inte med när denna spelade fram till segermålet längs marken. Uppflyttad mot slutet men feltajmade nickarna.

Daniel O’Shaughnessy 2

Upprepade inte riktigt succén från Parken. Fyller sin plats i elvan men krockade med Arajuuri ett par gånger vilket gav ryska farligheter. Slog bort en del passningar.

Jukka Raitala 2

Inlägget till Joel Pohjanpalos bortdömda var mål en pärla. Inledde strålande men blev allt mer anonym och var en av de första finländarna som byttes ut.

Jere Uronen 3

Lyckades igen. Defensivt stabil och utnyttjade ytorna framåt. En av Finlands främsta sett till turneringens första 180 minuter.

Rasmus Schüller 2

Tog Tim Sparvs plats men saknar kaptenens pondus och mittfältet kändes inte lika starkt hemåt denna gång. Glimtade till med passningar uppåt, men ersattes rätt tidigt av Joni Kauko.

Glen Kamara 3

Mycket inblandad i spelet, vann närkamper och frustrerade motståndare. Drog i gång finländska anfall, bjöd på sina patenterade vändningar. Har ändå en växel till.

Robin Lod 4

Kanske inte riktigt värd en fyra men tråkigt att bara ge tvåor och treor. Bäst i Finland. Kreativ och spelbar, hittade ytor och drev på. Låg bakom det mesta Finland hade framåt, med Pukki i absolut toppslag hade han antagligen spelat fram till nåt mål.

Teemu Pukki 2

Det är bara att konstatera dystert faktum: Pukki är inte i samma form som han var i våras. Nosade upp chanser och gjorde mycket rätt men saknar flytet och lite av explositiveten.

Joel Pohjanpalo 3

Energisk och ivrig. Strålande första timme, men tröttnade (?) mot slutet. Nån VAR-decimeter från att göra 1-0 på nytt och kändes rakt igenom som Finlands mest troliga målskytt.


Spelade för kort tid för att bedömas: Joni Kauko, Pyry Soiri, Lassi Lappalainen och Fredrik Jensen. Men som helhet misslyckades Markku Kanerva denna gång rejält med sina byten, ingen av dem kunde eller hann tillföra något åt matchbilden.

Diskussion om artikeln