Hoppa till huvudinnehåll

Sport

"Vilket sagolikt vackert fotbollsmål": Två läckra pärlor av Locatelli förde Italien till ny klar seger och Azzurri blev första lag att säkra plats i åttondelsfinaler – närmar sig rekordet för förlustfri svit

Uppdaterad 17.06.2021 00:28.

3–0 mot Turkiet, 3–0 mot Schweiz. Italien går allt närmare nationens rekord för en förlustfri svit. Efter två riktigt läckra pärlor av Manuel Locatelli knep Italien EM-turneringens andra raka seger och säkrade avancemang. Dessutom har Italien nu spelat 29 matcher utan förlust.

I fredags knep Italien en övertygande seger över Turkiet. I dag kammade Turkiet igen noll, men Italien – de ångar på.

Efter väldigt svängiga första minutrar tog Italien mer och mer hand om bollen, och fick även skapat några lägen. Och efter knappt 20 minuter trodde de att de fick utdelning. Giorgio Chiellini fick in bollen efter en hörna men strax var det VAR-koll på gång. Målet dömdes bort för hands men det tog inte längen innan de ändå fick jubla, till slut.

Och med orsak.

Manuel Locatelli och Domenico Berardi stod för ett otroligt fint samspel, som startade från en lång volleypassning, och till slut fick Yle Sportens kommentator Christian Vuojärvi att bli eld och lågor.

– Vilket sagoligt vackert fotbollsmål, från uppspelet av Locatelli, till Berardi. Berardi går förbi en, förbi två motståndare och levererar ett perfekt läge. Det är tjänster och gentjänster. Locatelli till Berardi, Berardi till Locatelli, utropade Yle Sportens Christian Vuojärvi i sändning.

Locatelli firar sitt andra mål mot Schweiz.
Bildtext Locatelli bjöd publiken på två riktigt snygga fullträffar.

Manuel Locatellis dag

Schweiz var bra med i matchen men lyckades inte komma till ordentliga målchanser. Efter paus var man riktigt sugna på kvittering och pressade Italien både högt och hårt under de inledande minuterna.

Men det bar inte frukt för Schweiz. I stället var det, än en gång, Manuel Locatelli som fick fira – efter kvällens andra pärla. Yann Sommer mellan stolparna var chanslös när Locatelli drog i väg med vänsterfoten.

Schweiz bästa chans i matchen kom efter en timmes spel. Men det blev en nolla på resultattavlan till slut. Italien utökade däremot ännu till 3–0 och har inlett EM-turneringen urstarkt.

Ciro Immobile blev målskytt igen.
Bildtext Ciro Immobile fick även han göra ett mål till slut.

Ciro Immobile skrev 3–0 på tavlan och har nu gjort mål i båda EM-matcherna.

Dessutom har Italien nu spelat 29 matcher utan förlust. Det italienska rekordet för en förlustfri svit är 30 matcher, från åren 1935-1939. Italien kan alltså nu tangera det om man undviker förlust mot Wales på söndag.

Resultat, Grupp A

Turkiet – Wales 0–2 (0–1)

42´ 0–1 Aaron Ramsey
90+5´ 0–2 Connor Roberts

Italien – Schweiz (1–0)

26' 1–0 Manuel Locatelli
52' 2–0 Manuel Locatelli
89' 3–0 Ciro Immobile