Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tårfyllda avskedet – Sergio Ramos lämnar Real Madrid efter att ha godkänt kontraktsförslag för sent: "Pengarna var aldrig ett problem"

Sergio Ramos värmer upp.
Bildtext Sergio Ramos skulle gärna ha stannat i Real Madrid.

En era i Real Madrid är över. Världsbacken Sergio Ramos tog avsked på en känslofylld presskonferens – och hävdade att allt handlade om en missuppfattning av en deadline.

Sergio Ramos sista säsong i Real Madrid blev skadefylld och Spaniens förbundskapten Luis Enrique valde därför att inte ta med honom till EM.

Ett spanskt landslag utan Ramos är en ovan syn. Så är också ett Real Madrid utan mittbacksklippan – spanjorens avsked från "Los Blancos" bekräftades på en presskonferens på torsdagen.

Ramos är en av Reals "största legendarer genom tiderna", menade president Florentino Perez.

35-åringen värvades från Sevilla år 2005.

– Jag skulle ha velat stanna här i flera år till. Madrid är mitt hem och det här är min familj, så stjärnbacken i ett tårfyllt avskedstal.

Överraskades av missad deadline

Mittbacken beskrev sin relation med klubbchef Perez som "far och son". Ändå lyckades man inte komma överens om en fortsättning.

– För någon månad sedan erbjöd klubben en ettårig fortsättning med lägre lön – och jag vill betona att pengarna aldrig var ett problem. Jag ville ha två år för kontinuiteten, för mig och min familj.

– När jag till slut accepterade ettårsdealen fick jag veta att kontraktets utgångsdatum passerat, avslöjade Ramos, och tillade att han blev "mycket överraskad".

En återkomst i Sevilla verkar inte vara aktuell. I stället har han kopplats ihop med klubbar som Manchester City och PSG.

– Vi har inte ens funderat på andra klubbar, men det har funnits en del samtal från intresserade. Nu ska vi hitta ett bra alternativ.

Källa: AFP