Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Coronaviruset i Österbotten – 18-20.6

Uppdaterad 20.06.2021 11:06.
Sairaanhoitaja pistää koronarokotteen potilaalle Energia Areenalla Vantaalla. 26.5.2021.

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt på söndag

I lördags togs endast 66 coronatest i sjukvårdsdistriktet, och inget av dem visade positivt. Den senaste veckans positiva test i området har långt handlat om resultat från de masstestningar som gjorts på inresta gästarbetare.

Incidenstalet för sjukvårdsdistriktet är nu 15 och området räknas befinna sig på basnivå, vilket är den lägsta nivån för smittan.

Fem nya fall av Covid på lördag

Av fredagens 301 coronatest i Vasa sjukvårdsdistrikt, visade sig fem vara positiva. 

Totalt har 2493 personer testat positivt i Covid 19 i området och incidenstalet beräknas nu vara 15. 

Sjukvårdsdistriktet klassas sedan slutet av april vara i basnivå, vilket är den lägsta av de tre klassificeringarna för virusspridningen.

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt på fredag

Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterar noll nya fall av coronavirus under torsdagen. Under torsdagen togs 186 coronaprov och incidensen i distriktet är fortsättningsvis 14 fall per 100 000 invänare de senaste 14 dagarna.

Ett nytt fall i Södra Österbotten

I Södra österbottens sjukvårdsdistrikt konstaterades ett nytt coronafall på torsdagen. 270 coronatest genomfördes i distriktet under torsdagen och incidensen är 6,7.