Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förbundskaptenen lovar stark belgisk elva mot Finland – De Bruyne, Hazard och Witsel ska få chansen från start: "Vi vill vinna varje match"

Från 2021
Roberto Martinez talar på presskonferens.
Bildtext Roberto Martinez avslöjade delar av sin startelva mot Finland i dag.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Hela Finland hoppades på att åttondelsfinalklara Belgien skulle ställa upp med en reservbetonad trupp på måndag. Men så verkar det inte bli – i stället lovar förbundskapten Roberto Martinez både Kevin De Bruyne och Eden Hazard från start i Finlandsmatchen.

Faktumet att Finland spelar mot Belgien i gruppspelets sista omgång fick många inför mästerskapet att hoppas på att belgarna vilar stjärnorna inför åttondelsfinalen.

Belgien säkrade också åttondelsfinalplatsen i gårdagens bortamatch mot Danmark. Däremot är inte gruppsegern klar än.

Men förbundskapten Roberto Martinez tänker inte spela med något "b-lag". Det gjorde han klart på fredagens presskonferens.

– Vi försöker fortfarande vinna varje match. Mot Finland kommer vi att göra en del förändringar i elvan, eftersom vi måste ge spelarna chansen att hålla formen i skick.

"Vet inte om de orkar en hel match"

Spanjoren avslöjade att det blir en del rotation i truppen. Men det är knappast positivt för Finland, då rotationen handlar om spelare som Kevin De Bruyne och Eden Hazard.

Man City- och Real Madrid-stjärnorna har haft problem med skador. De Bruyne fick chansen i den andra halvleken mot Danmark – och vände matchen på egen hand.

Programmet är inte längre tillgängligt
Belgien säkrade plats i åttondelsfinal efter seger mot Danmark - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

– Vermaelen kommer att spela, eftersom vi lovat honom en plats i den här matchen. De Bruyne, Hazard och Witsel är också i öppningselvan, avslöjade Martinez.

– Jag vet inte om de ännu är redo för 90 minuter. Men vi vill ge dem chansen före slutspelet.

På topp är det däremot oklart om stjärnan Romelu Lukaku startar.

– Jag har inte tagit något beslut om Romelu ännu. Klart att han vill spela så mycket som möjligt, men han måste få återhämta sig.

Finland möter Belgien i S:t Petersburg klockan 22 på måndag.

Diskussion om artikeln