Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-platsen såg ut att bli allt mer aktuell – Emil Ruusuvuori väljer att inte resa till Tokyo

Emil Ruusuvuori i segermatchen mot Alexander Zverev.
Bildtext Emil Ruusuvuori väljer att satsa på ATP-touren.

Emil Ruusuvuori verkade vara allt närmare en plats i singeltennisen i sommar-OS i Tokyo. Men finländaren tänker inte resa till Japan, bekräftar hans tränare för Yle Urheilu.

OS-rankningen till tennisen i Tokyo stängde i måndags, men därefter har flera meriterade namn meddelat att man inte kommer delta i sommarspelen.

Federico Delbonis, Casper Ruud, Dominic Thiem och Rafael Nadal hör till namnen som står över OS och Ruusuvuori såg därmed ut att ta sig in i den kvot på 56 spelare som får OS-biljett.

Men inte heller Ruusuvuori tänker resa till Tokyo. Det bekräftar hans tränare Federico Ricci för Yle Urheilu.

– Då man ser på hela säsongen är det smartast för Emil att stå över Tokyo. Så väl psykiskt som fysiskt är det bäst att hålla sig till de ursprungliga planerna, menar tränaren.

– Att åka till OS skulle försvåra planerna för säsongen på många sätt. Emil behöver framför allt befästa sin position i ATP-touren.

Ricci poängterar att hans adept gärna skulle ha velat representera sitt land. Men att resa mellan olika världsdelar är inte heller det lättaste, och dessutom måste man hinna träna.

OS i Tokyo ordnas mellan den 23 juli och 8 augusti.

– Så klart är det synd att vi inte får se Emil i Tokyo, men vi respekterar hans beslut, kommenterade olympiska kommitténs chef Mika Lehtimäki.