Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Tre personer skadades allvarligt i båtolycka i Borgå - polisen misstänker roderfylla

Uppdaterad 19.06.2021 13:48.
Båten har kört upp på land, den ligger på land vid en stenig strand vid skogsbrynet. En arbetare från Gränsbevakningsväsendet går mot båten.
Bildtext Båten har kört tiotals meter upp på land.

Tre personer har skadats allvarligt i en båtolycka vid Vessölandet utanför Borgå, uppger Finska vikens sjöbevakningssektion. Enligt polisen är samtliga inblandade myndiga män.

En sex meter lång motorbåt hade kört upp på en strand i hög hastighet strax före klockan fem i morse. Båten har en kraftig motor på 150 hästkrafter och åkt har åkt tiotals meter uppe på land.

Sjöbevakarna uppger i sitt inlägg på Twitter att räddningsuppdraget var krävande eftersom stranden är stenig och terrängen svårframkomlig.

Förutom sjöbevakningen deltog enheter från Östra Nylands räddningsverk, polisen och en läkarhelikopter i räddningsoperationen, uppger STT.

De tre skadade männen har förts till sjukhus och polisen har börjat utreda olyckan, skriver Iltasanomat som var först ute med nyheten.

Polisen säger till STT att fallet utreds som roderfylla, sjöfartsbrott och vållande av skada.

Polisinrättningen i Östra Nyland ber eventuella ögonvittning och de som har tips att ringa dem på numret 0295 438 718.

Artikeln uppdaterades klo 10.47 med uppgifter om de tre skadade och misstankarna om roderfylla, klockan 11.30 med mera detaljer om båten och klockan 13.47 med att polisen efterlyser tips.