Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SHL nästa för Tony Sund – klar för silverlaget Rögle: ”Ska bli roligt att komma till Sverige”

Tony Sund firar mål.

Det fanns rykten om att Tony Sund var på väg till Brynäs som tränas av Mikko Manner nästa säsong men så blir det inte. Sund flyttar till SHL men till Rögle BK. Jag har bara hört gott om föreningen och staden, säger han.

Förra säsongen spelade Tony Sund både för Dinamo Riga i KHL och för Davos i den schweiziska ligan. Nästa säsong väntar ett nytt land och en ny liga. Sund har skrivit på för ett år med SHL-klubben Rögle.

– Det ska bli roligt att komma till Sverige. Jag har lite koll på SHL och känner några spelare och kompisar som spelat där, säger Sund på klubbens webbplats.

Förra säsongen gick Rögle hela vägen till SHL-final där man till slut förlorade med 1–4 i matcher mot Växjö Lakers. Sund kommer att ansluta till sin nya klubb i början av augusti.

– Rögle har jag inte så bra koll på, men jag såg finalerna mot Växjö och sedan har jag pratat med lite olika spelare som bara säger gott om föreningen och staden, säger han.

Efter förra säsongen har Rögle bland annat tappat supertalangen Moritz Seider som var inlånad från Detroit Red Wings. Sund blir nu ett välkommet tillskott i Rögles laguppställning.

– Tony har en bra skridskoåkning och är en stabil tvåvägsback som kan spela både i powerplay och i boxplay, säger Rögles GM Chris Abbott.