Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Back agerade målvakt i slutsekunderna och såg till att Islanders kvitterade matchserien mot Tampa Bay till 2–2

Ryan Pulock agerar målvakt i slutsekunderna och räddar sitt Islanders från en förlängning.
Bildtext Då Islandersmålvakten Semjon Varlamov gav sig ut på äventyr i slutsekunderna vikarierade backen Ryan Pulock i målgården.

I NHL-slutspelet var New York Islanders mer eller mindre piskat att vinna den fjärde semifinalen mot Tampa Bay. En seger skulle kvittera matchserien till 2–2, en förlust resultera i ett 1–3-underläge inför den femte matchen. Islanders levererade och vann med 3–2.

Inför den tredje perioden ledde New York Islanders med 3–0 men Tampa Bay reducerade två gånger om. Gästerna kom dessutom ytterst nära en kvittering i slutsekunderna.

Med ett par sekunder kvar att spela var Islanders målvakt Semjon Varlamov ute och simmade. Tampas Ryan McDonagh lyckades få pucken på mål, men i målgården vikarierade backen Ryan Pulock som stod för en eminent räddning.

– Jag försökte bara göra mig stor och så lyckades jag parera. Att höra klockan ticka och därefter känna lagkamraterna hoppa på en kändes bra, sa hjälten Pulock på NHL:s webbplats.

Se räddningen på Twitter.

Friläge i boxplay

I den första perioden skaffade sig matchseriens enda finländare, Leo Komarov, ett gyllene läge att ge Islanders ledningen med 1–0. I boxplay lyckades han sno pucken av Brayden Point och trampade till sig ett friläge.

Komarovs avslut lämnade en del att önska och det stod 0–0 i den första periodpausen.

Redan i den första perioden rörde Islanders tränare Barry Trotz om i kedjorna. Komarov ersattes av Kyle Palmieri i Mathew Barzals förstakedja och finländaren fick i stället spela tillsammans med Jean-Gabriel Pageau och Travis Zajac.

– Det är någonting som jag har övervägt i varje match. Vi hade bytesfördel i dag och därför kändes det rätt. Vi får se hur vi gör i nästa match, sa Trotz.

Islanders för hela slanten

I den andra perioden fick ett effektivt Islanders utdelning då laget gick upp i en 3–0-ledning. Målskyttar: Josh Bailey, Barzal och Matt Martin.

Tampa Bay jobbade sig tillbaka i den tredje perioden. Point reducerade tidigt och förlängde samtidigt sin målsvit till sju matcher.

Tyler Johnson skjuter ett skott och reducerar till 2–3.
Bildtext Tyler Johnson prickskjuter in 2–3-reduceringen. Lagkamraten Ross Colton skymmer föredömligt framför mål.

Med drygt 13 minuter kvar snurrade Tyler Johnson upp Islandersförsvaret och reducerade till 2–3.

Tampa Bay kom ändå inte närmare än McDonaghs jättechans på slutet och därmed är det alltså kvitterat till 2–2 i matcher.

"Det räcker inte med att spela i 40 minuter"

Islanderslotsen Trotz var belåten.

– Vårt spel fungerade. Nu står det 2–2 inför returen till Tampa. Nu gäller bäst av tre, sa Trotz.

Tampa Bays tränare Jon Cooper var inte alls nöjd med den andra perioden, som laget förlorade med 0–3.

– Jag är stolt över killarnas insats i den tredje perioden. Det räcker inte med att spela i 40 minuter, det är 60 minuter som gäller. Men hade pucken gått in på slutet hade vi säkert fortfarande spelat, konstaterade Cooper.

Resultat:

NY Islanders–Tampa Bay 3–2

NYI: Leo Komarov 0+0, +/- 0, 12.11

Det står 2-2 i matcher.