Fängslade Hongkongmogulen och demokratiaktivisten Jimmy Lais tidning tvingas stänga efter kinesiska åtgärder: "Vi kan fortsätta verksamheten högst några dagar till"
Den pro-demokratiska tidningen Apple Daily kommer att tvingas lägga ner verksamheten inom kort, säger ägaren och demokratiaktivisten Jimmy Lais rådgivare. Efter att kinesiska myndigheter frös tidningens tillgångar kan den fortsätta utkomma "högst i några dagar till".
Ett av de viktigaste Kina- och regeringskritiska medierna i Hongkong kommer att tvingas lägga ner sin verksamhet efter att kinesiska myndigheter frös dess tillgångar, varnar anställda vid tidningen.
Apple Daily som ägs av den fängslade affärsmannen och demokratikämpen Jimmy Lai har blivit en hörnsten i Hongkongbornas kamp om fortsatt självstyre.
Nu är tidningens saga snart all säger Lais rådgivare Mark Simon. Efter att tillgångarna hade frysts har varken annonsörer eller försäljare kunnat betala tidningen.
– Vi trodde att vi kanske skulle klara oss till månadens slut men det har visat sig svårare, mycket svårare än vi trodde. Det är nu frågan om dagar tills vi tvingas lägga ner allt, sa Simon till nyhetsbyrån Reuters.
Tidningens utgivare ska på måndag hålla ett styrelsemöte för att fatta beslut om vad som ska hända med tidningen.
Enligt Simon kommer tidningen att försöka få tillgång till sina bankkonton i domstol, men han tror inte att det kommer att ge något resultat.
Sista spiken
Flera internationella pressfrihetsorganisationer har beskrivit åtgärderna mot Apple Daily som sista spiken i kistan på press- och yttrandefriheten i Hongkong.
Tidningens grundare Jimmy Lai sitter tillsammans med dess chefredaktör och flera andra chefer gripen för en rad brott under Hongkongs drakoniska säkerhetslag som Kina införde i fjol.
Lai står åtalad för flera brott under lagen medan de övriga åtalas för samarbete med främmande makt.
De greps då kinesiska myndigheter genomförde en husrannsakan vid tidningen i torsdags tillsammans med Hongkongpolisen.
Hongkongborna stöder tidningen
Tillslaget väckte kritik och fördömanden från flera länder, pressfrihetsorganisationer och FN:s människorättsorgan.
Kinas svar var att pressfrihet inte får användas som täckmantel för brott och avfärdade kritiken som inblandning i interna angelägenheter.
Tidningens svar var att trycka en extra stor upplaga på 500 000 exemplar.
Upplagan såldes slut på noll tid då Hongkongborna var måna om att visa tidningen och demokratikampen sitt stöd.