Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Udda scener under US Opens finaldag: toppnamnets boll fastnade på trädgren, planstormare tog över fairway framför regerande mästaren

Från 2021
Uppdaterad 21.06.2021 11:28.
Mackenzie Hughes blickar mot sin golfboll framför publik.
Bildtext Mackenzie Hughes kunde inte tro sina ögon på söndagen (arkivbild).
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Jon Rahms drömavslutning i söndagens avslutande US Open-runda säkrade hans första majorseger. Men den stora golftävlingens finaldag kantades av märkliga händelser.

Spanjoren Rahm stod för en dunderavslutning på Torrey Pines utanför San Diego. Varsin birdie på de två sista hålen betydde att han slog Louis Oosthuizen med ett slag och tog hem US Open – hans första majorseger.

En skön seger för spanjoren som för någon vecka sedan fick hoppa av en PGA-tävling i Ohio i klar ledning på grund av coronasmitta.

– Jag tror mycket på karma. Efter det som hände för ett par veckor sedan visste jag att något stort skulle hända. Jag visste bara inte att det skulle bli här, i dag, sa Rahm i segerintervjun på banan där han också tog sin första seger på PGA-touren.

US Open-söndagen bjöd på scener som är ovanliga i golfsammanhang.

Bollen fastnade på gren: "En gång på miljonen"

I ledarbollen fick kanadensaren Mackenzie Hughes se sitt elfte hål förstöras av att hans boll fastnade i ett träd. Hughes segerchanser började försvinna då bollen stannade på en trädgren.

– Det där händer en gång på miljonen. Jag har spelat golf i hela mitt liv och aldrig tidigare har min boll fastnat i ett träd. Och så händer det plötsligt i slutet av ett US Open... kunde Hughes konstatera besviket enligt ESPN.

Ännu märkligare bilder kablades senare ut från det trettonde hålet. Där fick den regerande mästaren Bryson DeChambeau pausa sitt spel då en planstormare stal showen på fairway.

Personen dansade framför publiken och slog dessutom ett golfslag förrän han försökte finta vakterna.

– Jag är bara glad över att de fick fast honom. Det var kul. De tog ner honom och fick honom bort, som det ska vara, kommenterade DeChambeau.

Inga finländare deltog i tävlingen.

US Open

–6: Jon Rahm ESP 69+70+72+67

–5: Louis Oosthuizen RSA 67+71+70+71

–3: Harris English USA 72+70+71+68

–2: Guido Migliozzi ITA 71+70+73+68, Brooks Koepka USA 69+73+71+69, Collin Morikawa USA 75+67+70+70.

Diskussion om artikeln