Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stallchefen välkomnar Bottas kritik – ser även en utvecklingskurva som går åt rätt håll: ”Vi har aldrig tvivlat”

Valtteri Bottas kuvassa
Bildtext Valtteri Bottas.

”Varför i hela helvete lyssnar ingen på mig”, skrek Valtteri Bottas under söndagens GP. En välkommen känsloyttring anser Mercedes stallchef Toto Wolff som ändå står bakom den strategi stallet valde.

Valtteri Bottas såg ut att gå mot en pallplacering i Frankrikes GP, men då stallet valde att bara göra ett depåstopp blev han en enkel måltavla för Red Bull-förarna Max Verstappen och Sergio Perez.

Bottas däck var helt slutkörda under de sista varven och han hade ingen chans att försvara sin position. När Bottas blev passerad av Verstappen kritiserade finländaren stallets strategi.

– Varför i hela helvete lyssnar ingen på mig? Jag sa att det här skulle bli ett lopp med två stopp, fräste Bottas i stallets radio.

Positivt att säga vad man tycker

Efter loppet ansåg Bottas att han inte gick för långt i sin kritik – något som stallchefen Toto Wolff också skriver under.

– Jag gillar att han säger vad han tycker och inte håller det för sig själv, säger Wolff enligt Motorsport.

– Vi anser ändå att ett depåstopp var den bästa strategin. När vi fajtades om placeringarna efter depåstoppet slets däcken för mycket för att klara det hela vägen.

Wolff är också nöjd med hur Bottas presterade den här helgen. Han var nu tillbaka i täten efter magplasket i Baku för två veckor sedan.

– Han körde ett väldigt bra lopp, han var där i täten med Lewis och Max under stora delar av tävlingen. Det finns fortfarande en skillnad i däckhanteringen jämfört med Lewis och det kommer vi att titta närmare på.

– Men jag ser en ordentlig utveckling i hur Valtteri förhåller sig tävlingar och kval. Vi har aldrig tvivlat på honom, säger Wolff.