Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ousmane Dembélé missar resten av EM – flera frågetecken i Tyskland inför gruppavslutningen

Uppdaterad 21.06.2021 19:00.
Ousmane Dembélé i kamp om bollen i matchen mot Ungern.
Bildtext Ousmane Dembélé skadade sig i matchen mot Ungern.

Den knäskada som Ousmane Dembélé ådrog sig i lördags stoppar honom från spel under resten av EM. Mittfältaren lämnar nu Frankrikes trupp. Tre tyska spelare går också en kamp mot klockan på grund av skador.

Ousmane Dembélé byttes in i andra halvlek mot Ungern i lördags men tvingades utgå i slutet av matchen på grund av en knäskada. Det blev också mittfältarens sista insats i detta mästerskap.

Det franska förbundet bekräftade på måndagen att skadan håller honom borta under resten av EM. Dembélé har nu lämnat truppen och kommer att sköta sin rehabilitering på hemmaplan.

Tre spelare saknades på Tysklands träning

Mats Hummels, Thomas Müller och Ilkay Gündogan lider också av skadebekymmer och är frågetecken inför Tysklands sista match i gruppspelet på onsdag. Trion missade dagens träning med knä- respektive vadproblem.

Tyska medier har rapporterat att Müller kommer att missa matchen mot Ungern, men en talesperson från förbundet förnekade uppgifterna och hävdade att det ännu är för tidigt att avgöra, skriver nyhetsbyrån AFP.

Skottland tvingas i sin tur klara sig utan Billy Gilmour i matchen mot Kroatien på tisdag. Gilmour har testat positivt för covid-19. De resterande 25 spelarna har fått grönt ljus att spela mot Kroatien medan Gilmour kommer att isolera sig.