Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Coronaviruset i Österbotten 22.6

Uppdaterad 22.06.2021 14:59.
Koronatestejä drive-in -pisteellä Vaasan keskussairaalalla

Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

Vasa sjukvårdsdistrikt drar ner på rapporteringen av coronafall

Vasa centralsjukhus pandemiledningsgrupp behandlade den dagliga rapporteringen under pandemin på sitt möte den 21 juni.

Gruppen diskuterade hur rapporteringen ska se ut nu då läget är lugnt och regionen befinner sig på basnivån, samtidigt som det dagliga antalet konstaterade fall rör sig kring 0–4 stycken. Gruppen ser inga skäl till att uppdatera siffrorna varje dag.

Gruppen beslöt att siffrorna uppdateras på sjukhusets webbplats endast vardagar så länge regionen befinner sig på basnivån, istället för nuvarande praxis där siffrorna publiceras varje dag. Smittfallen som konstaterats under veckoslutet meddelas på webbplatsen på måndagar.

Så länge regionen är på basnivån ges inga kommentarer om coronafallen eller annat i ämnet till medierna under veckosluten.

 – I och med att läget är lugnt och antalet smittfall lågt, uppstår det en risk att individens datasekretess äventyras om rapporteringen blir för detaljerad. Endast de dagar antalet smittfall överskrider fem kan vi berätta i vilka kommuner fallen konstaterats utan att peka ut någon, säger Vasa sjukvårdsdistrikts direktör Marina Kinnunen.

Ett nytt fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Bara ett nytt fall informerar Vasa sjukvårdsdistrikt om på tisdagen 22.6. Totalt har Vasa sjukvårdsdistrikt konstaterat 2496 fall av coronaviruset. Incidenstalet är 15.

Mellersta Österbotten fritt från coronafall i över två veckor

På Soites område har det senaste coronafallet bekräftats 8 juni. Det innebär att det nu har gått över två veckor utan några coronafall. Det enligt uppgifter som uppdaterats måndagen 21.6.

Incidensen ligger på 1,3. En person får sjukhusvård på grund av coronan. Det totala antalet coronafall inom Soite är 480.

Noll nya fall i Södra Österbotten

Inga nya fall av coronaviruset i Södra Österbotten kan man rapportera om på tisdagen 22.6. Totalt har 878 smittats av viruset. Incidensen ligger nu på 4,2.