Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finländska spelarna ville ha vattenpaus i hett S:t Petersburg – fick nej av domaren: "29 grader räckte inte"

Joona Toivio och Jeremy Doku i närkamp.
Bildtext Domaren Felix Brych (till vänster) gick inte med på Joona Toivios, här i närkamp med Jeremy Doku, begäran om vattenpaus.

Joel Pohjanpalo minns inte när han senast haft så varmt på planen. Markku Kanerva frågade sig varför vattenpauserna uteblev. Men den tyska domaren sade nej då 32-gradersgränsen inte överskridits.

Finland stod ut i närmare 75 minuter mot Belgien. Därefter sprack nollan och nu ser drömmen om avancemang inte särskilt realistisk ut för grupptrean.

Det var i det närmaste tropiska förhållanden i S:t Petersburg på måndagen.

Dagen bjöd på temperaturer över 30 grader. När den sena matchen kickade igång klockan 22 var den värsta hettan borta, men svetten på spelarnas pannor var talande.

– Jag minns inte när det senast varit så varmt på planen, konstaterade Joel Pohjanpalo efteråt enligt STT.

– Det var varma förhållanden. Jag undrar varför det inte var några vattenpauser. Visst var det samma för båda lagen, kommenterade förbundskapten Markku Kanerva, som också berömde spelarnas ork.

I de finländska serierna är 23 grader en gräns för att få hålla vattenpauser halvvägs in i halvlekarna. I EM krävs betydligt varmare förhållanden för att spelarna ska få dricka.

Det fick Joona Toivio höra av domaren mitt i matchen.

– Han sa att han fått instruktionen att gränsen är 32 grader. Nu var det 29 grader och det räckte inte, avslöjade mittbacken.

– Jag sade åt honom att vi vi inte är vana med den här värmen i Finland. Man fick faktiskt klämma ut all energi som bara fanns i kroppen, sa finländaren med ett leende.

Diskussion om artikeln