Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Multanens mäktiga milstolpe: Gjorde 100:e målet när VPS kryssade

Uppdaterad 22.06.2021 21:53.
Arkivbild på Kalle Multanen som förra säsongen representerade KPV.
Bildtext Kalle Multanen (arkivbild)

Publiken på Sandvikens fotbollsstadion fick se Kalle Multanen skriva ett stycke finländsk idrottshistoria på tisdagskvällen. Multanen gjorde sitt 100:e mål i division 1. VPS klarade till slut ett kryss mot RoPS efter Sebastian Strandvalls sena kvittering.

Kravnivån var högre än de resultat som Jukka Karjalainen hade levererat. Därför fick tränaren gå i fredags efter tio inspelade poäng på sju matcher.

Jussi Nuorela flyttades upp som chefstränare och i kväll ledde han laget för första gången hemma mot RoPS i en match som slutade 2–2 – Vasalagets femte kryss på åtta matcher.

VPS gjorde en riktigt svag första halvlek och RoPS tog ledningen strax före paus då Samuel Lindeman styrde in bollen i eget mål.

"Tog längre än jag hade hoppats"

Efter paus var VPS mer beslutsamma i sitt anfallsspel och det gav utdelning. I mitten av den andra halvleken var Kalle Multanen på rätt plats i straffområdet och styrde in Steven Morrisseys skott – hans 100:e mål i division 1.

– Det tog längre än jag hade hoppats. Steven slog in bollen och jag hade tomt mål. Jag visste att det var det 100:e målet men framför allt kändes det bra att vi kvitterade, säger Multanen till Ruutu.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka under den sista kvarten. RoPS tog en ny ledning i den 80:e minuten men nio minuter senare fick VPS en frispark som Sebastian Strandvall sköt i mål.

På stopptid hade både lagen ytterligare några chanser men matchen slutade 2–2.

– Det hände mycket i den andra halvleken. Det är skönt att vi kunde komma tillbaka på slutet och ”Seba” kan nog skjuta, säger Multanen.

I kvällens andra match spelade TPS och Ekenäs IF oavgjort 1–1.

Resultat:

VPS – RoPS 2–2 (0–1)
45+1´ 0–1 Självmål
67´ 1–1 Kalle Multanen
80´ 1–2 Veka Pyyny
89´ 2–2 Sebastian Strandvall

TPS – Ekenäs IF 1–1 (0–0)
68´ 1–0 Juri Kinnunen
72´ 1–1 Olli Jakonen