Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Två lopp under 13 sekunder för Annimari Korte – men baklåret störde i finalen: ”I morgon blir det kortison”

Uppdaterad 22.06.2021 22:06.

12,92 i försöksheatet och 12,91 i finalen blev Annimari Kortes tider under stjärntävlingarna i Villmanstrand. I finalen kunde hon inte göra en hundraprocentig insats på grund av smärta i baklåret.

Förra veckan avstod Annimari Korte lag-EM i Rumänien med hänvisning till sina lårproblem, men i kväll kom hon till start i stjärntävlingen i Villmanstrand.

Korte saknade ordentligt motstånd på korta häcken men gjorde ändå två lopp under 13 sekunder. I försöken löpte hon på 12,92 i godkänd vind och i finalen blev det en hundradel snabbare men i lite för hård medvind.

– Första loppet var bra för att vara försöksheat, jag har haft lite teknikproblem tidigare i sommar men nu gick det bättre. I finalen gjorde det ont i baklåret och jag kunde inte göra en hundraprocentig insats.

– I morgon blir det kortison i baklåret så att jag kan springa utan smärta. Förhoppningsvis kan jag fortsätta utan smärta under de kommande veckorna, säger Korte till Yle efter loppet.

Lovande säsongsinledning för Samuelsson

Sprintern Samuli Samuelsson gjorde säsongspremiär i Villmanstrand. I försöken sprang han på 10,40 och finalen på 10,31 men då var medvinden 2,4 m/s. Känslorna var också tudelade för Samuelsson efter finalen.

– Jag har haft lite problem med ryggen så på ett sätt är det en lättnad. Vädret var perfekt här i dag men löpningen kändes inte helt bra. Det krävs fler lopp och träningar men nog tror jag ännu att det ska bli en bra säsong, säger Samuelsson.

Samtliga resultat från tävlingen hittar du här.