Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hangö hoppas höjda löner råder bot på personalbristen inom socialsektorn

Från 2021
Blanketter
Bildtext Socialservicecentralens personal får högre lön i Hangö.
Bild: Yle

Hangö stad öppnar plånboken för att få bukt på personalbristen inom socialservicen. Dels höjs lönerna för socialservicecentralens personal, dels börjar staden betala ett rekryteringstillägg åt socialarbetare och närvårdare.

Rekryteringstillägget för socialarbetare är 200 euro per månad och det betalas ut fram till slutet av det här året. De närvårdare som rekryteras till grundtrygghetens tjänster dygnet runt får ett tillägg på 100 euro i månaden.

Tillägget kan betalas ut från och med den 15 juni och gäller fram till den 30 september 2021.

Med hjälp av rekryteringstillägget hoppas staden att det ska bli lättare att hitta personal till grundtrygghetssektorn. Det är svårt att hitta personal till både tidsbundna och fasta anställningar.

Konkurrenskraftigare löner ska locka behörig personal

Från och med den första juli får socialservicecentralens personal också högre lön. Det är socialservicechefen som har föreslagit en löneförhöjning för att bättre kunna konkurrera om behörig personal.

Hangö stad har inte lyckats rekrytera behörig personal och har därför varit tvungen att anlita köptjänster för att trygga den lagstadgade servicen.

Personalsektionen i Hangö beslöt att höja socialarbetarnas lön med 40 euro, ledande socialarbetarens med 200 euro och ansvariga socialarbetarens lön med 470 euro i månaden. Socialservicechefens lön förslogs höjas med 130 euro. Men på mötet föreslogs en höjning på 330 euro, som sedan godkändes.

Diskussion om artikeln