Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Transferbomben: Linda Sällström klar för HJK – ”En flytt tillbaka till Finland känns rätt”

Från 2021
Linda Sällström firar EM-platsen.
Bildtext Linda Sällström vill ladda upp för EM i hemlandet.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Linda Sällström återvänder till Finland och spel i Nationella ligan. Alla tiders främsta målskytt i damlandslaget har tecknat på för HJK. Beslutet har mognat fram under coronatiden: det finns annat i livet än fotboll, säger hon på klubbens webbplats.

År 2019 blev Linda Sällström historisk då hon gick förbi Laura Östberg Kalmari som alla tiders målskytt i landslagströjan. Sällström har till dags dato gjort 48 mål för Finland och spelat 107 landskamper.

I EM-kvalet senast spelade hon än en gång en nyckelroll för att Finland knep en plats i EM-slutspelet som spelas 2022.

Nu vill hon maximera uppladdningen – och flyttar hem till Finland.

På sin webbplats skriver HJK att 32-åringen är klar för klubben för säsongen 2021. I kontraktet finns också en option för därpå följande säsong.

Sällström byter därmed storstaden Paris mot Helsingfors.

– Under coronatiden blev känslan av att det finns annat i livet än fotboll allt starkare och en flytt tillbaka till Finland började kännas rätt, kommenterar Sällström i klubbens pressmeddelande och säger att HJK kändes som rätt adress efter samtal med bland annat Essi Sainio.

Sällström ska inleda träningarna med klubben nästa vecka och vill så fort som möjligt även dra på sig speltröjan. Hon kommer vara tillgänglig för spel i mitten av juli när det internationella transferfönstret öppnar. Målsättningar finns ändå på det personliga planet också:

– Mitt mål är att vara den bästa möjliga versionen av mig själv i EM, och jag tror att HJK är rätt plats för att uppnå det målet.

Sällström spelade de tre gångna säsongerna i Paris FC där hon totalt gjorde 17 mål. Sällström flyttade utomlands för spel första gången 2007.

Alla tiders målskytt fick skjuta fram sina drömmar - EM kan vara Linda Sällströms sista chans - Spela upp på Arenan