Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Britney Spears hörs i rätten om förmyndarskapet

Från 2021
Uppdaterad 23.06.2021 23:57.
Britney Spears står på en scen. Hon poserar och ler medan hon tittar åt sidan.
Bildtext Britney Spears på scenen i Las Vegas i oktober 2018.
Bild: MORA/Everett Collection/All Over Press

Artisten Britney Spears kommer att höras av en domare i Los Angeles på onsdagen lokal tid angående att förmyndare kontrollerar hennes liv och ansenliga egendom sedan 13 år tillbaka.

Aktivister och fans inom #FreeBritney-rörelsen anser att förmyndarskapet är orättvist mot Spears. Hon har bett om att få uttala sig. Det är oklart vad hon kommer att säga. Det är möjligt att hennes uttalanden i fallet för första gången kommer att vara offentliga.

Under tidigare behandlingar i domstol har Spears strävat efter att få mer att säga till om vem som verkar som förmyndare. Hon har bett att hennes pappa fråntas uppdraget som förmyndare. 

Spears sa då att hon är rädd för sin pappa och att hon inte skulle avsluta sin två och ett halvt år långa paus i karriären om hennes pappa har kontroll över den.

Domaren beslutade att pappan James Spears ska få mindre att säga till om och ska tillsammans med ett professionellt företag inom branschen fatta beslut om dotterns finanser. 

Spears har aldrig krävt att förmyndarskapet ska upphöra, men hon förbehåller sig rätten att när som helst ställa det kravet. 

Spears har haft förmyndare sedan 2008 då hon fick ett mentalt sammanbrott. Ett år senare släppte hon en ny skiva och var ute på världsturné. Därefter jobbade hon på fram till slutet av 2018.

På sistone har Spears aktivt publicerat bland annat dansvideor på Instagram. Hon sa förra veckan att hon inte vet om hon kommer att uppträda igen. 

Källor: AP, Reuters