Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pressat New York Islanders kom tillbaka efter risbastun – Beauvillier avgjorde i förlängningen efter Colemans indianpassning

Från 2021
Anthony Beauvillier jublar efter sitt segermål.
Bildtext Anthony Beauvillier blev matchvinnare för Islanders.
Bild: AFP / Lehtikuva

New York Islanders var piskat att besegra Tampa Bay Lightning i natt annars skulle slutspelet vara över. Det lyckades man också med efter stor dramatik. Islanders kvitterade i mitten av tredje perioden och avgjorde sedan i förlängningen.

Goda råd började vara dyra för Leo Komarov och New York Islanders efter 0–8-förlusten mot Tampa Bay för några dagar sedan. En ny förlust i den sjätte matchen och slutspelet skulle vara över för den här gången.

Men när det gällde som mest tog sig laget samman och vann framför hemmapubliken i en match som bjöd på stor dramatik.

Tampa Bay hann göra 1–0 genom Brayden Point i första perioden och 2–0 av Anthoy Cirelli i mitten av andra akten innan Islanders vaknade.

Jordan Eberle reducerade i andra perioden och i mitten av den tredje vispade Scott Mayfield in målet som sedan tog matchen till förlängning.

– I pausen talade vi om att vi skulle spela vårt eget spel. Vi är ett lag som jobbar hårt, säger Anthony Beauvillier efter matchen.

Colemans misslyckade passning avgjorde

Förlängningen var bara en dryg minut gammal då Tampa Bays Blake Coleman slog pucken rakt i gapet på Beauvillier i egen zon. Beauvillier tackade och prickade in segermålet 3–2 för Islanders.

– Jag minns inte riktigt vad som hände där, jag såg bara pucken gå i mål. Det här var en stor laginsats. Vi visste att vi skulle studsa tillbaka efter förlusten senast. Även om vi låg under med 0–2 i kväll så spelade vi verkligen bra, säger Beauvillier.

En sjunde och avgörande match väntar alltså för Islanders och Lightning. Den matchen spelas i Tampa under natten till lördag.

– Vi är väldigt glada att vi får åka till Tampa och spela en sjunde match, säger Beauvillier.

Tampa Bay tvingades spela så gott som hela matchen utan storstjärnan Nikita Kutjerov. Tidigt i första perioden tacklades han i ryggen av Scott Mayfield och i samma byte såg Kutjerov ut att ha skadat axeln då han tacklade Matthew Barzal.

Kutjerov hade stora problem med att avsluta bytet och gick sedan raka vägen in i omklädningsrummet. Han återvände aldrig till spel i matchen och enligt Tampas tränare Jon Cooper finns det i nuläget ingen information om skadeläget.

Resultat:

New York Islanders – Tampa Bay 3–2 efter förlängning
NYI: Leo Komarov 0+0, +1, 13:30

Diskussion om artikeln