Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagsinhopparen Joni Kauko klar för exotisk flytt – blir tredje finländaren i Indien

Uppdaterad 24.06.2021 17:43.
Joni Kauko skjuter.
Bildtext Joni Kauko byttes in i Finlands alla EM-matcher.

Fotbollsherrarnas mittfältare Joni Kauko har gjort klart med en ny klubb. Åbosonen flyttar från den danska andraligan till den indiska superligan.

Centrala mittfältaren Kauko fick göra inhopp i Finlands alla tre EM-matcher och tillbringade till slut en timme på planerna mot Danmark, Ryssland och Belgien.

På klubbfronten har Kauko varit på jakt efter nya utmaningar. Han ville lämna Esbjerg efter att laget trillat till den danska andraligan i fjol, men stoppades då han hade ett år kvar på kontraktet.

Nu är 30-åringen klar för nya utmaningar – i Indien. Han ska spela i den indiska superligan med ATK Mohun Bagan, som är en av landets äldsta idrottsföreningar.

Klubben har vunnit landets andra högstaliga, I-ligan, fem gånger. I fjol fusionerades man med Atletico de Kolkata och flyttade till superligan.

Den gångna säsongen blev laget ligatvåa. Kaukos kontrakt är tvåårigt.

Han blir den tredje finländska fotbollsspelaren i Indien. Säsongen 2017-18 spelade både Jussi Jääskeläinen och Shefki Kuqi för Atletico de Kolkata.

Kauko lämnade fotbollsligan och FC Lahti sommaren 2013 för spel med FSV Frankfurt på tysk tredjenivå. Han har också hunnit lira med Energie Cottbus i 2. Bundesliga och Randers i den danska ligan.

Diskussion om artikeln