Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tvingades SJK:s argentinska stjärna lämna laget efter handgemäng på träning? Tränaren om Ledesmas uttåg: "Det som hände försnabbade processen"

Från 2021
Uppdaterad 24.06.2021 22:00.
Emmanuel Ledesma driver bollen.
Bildtext Emmanuel Ledesma.
Bild: Marko Tuominiemi / All Over Press

Argentinska yttern Emmanuel Ledesma har gjort sitt i SJK. Klubben menar att saknaden efter familjen var orsaken till flytten, samtidigt som MTV Urheilus uppgifter pekar på ett handgemäng med en lagkamrat. Tränaren Jani Honkavaara valde att inte förneka uppgifterna för Ruutu.

Torsdagen bjöd på fyra matcher i fotbollsligan, men dagens största nyhet har att göra med spelartrafiken i SJK.

När Emmanuel Ledesma värvades till SJK mitt på fjolårssäsongen blev han snabbt en publikfavorit.

Fem mål och två assist på elva matcher i fjol gjorde att förväntningarna på yttern var stora inför hans första hela säsong i fotbollsligan. Men i år har Ledesmas insatser inte varit lika bländande.

Efter 1+1 på sju matcher lämnar argentinaren landet. MTV var först med nyheten, och uppgav att orsaken var våldsamheter på onsdagens träning.

Enligt MTV ska Ledesma ha drabbat samman rejält med en utländsk lagkamrat. Därefter ska klubben ha fattat ett snabbt beslut.

IFK Mariehamn har inte nätat på över 600 minuter

Senare på torsdagen gick SJK ut med att Ledesma lämnar. Enligt klubben var orsaken att spelaren ville återvända till sin familj i Argentina.

Då Seinäjokilaget gästade IFK Mariehamn på kvällen fick tränaren Jani Honkavaara ta ställning till vad som hänt. Ledesmas exit handlar – främst – om familjen, formulerade sig coachen.

Men Honkavaara förnekade inte att det fanns andra saker som påverkat.

– Det är det mänskliga perspektivet som ligger bakom. Efter att familjen lämnat Seinäjoki har han haft det ganska svårt, och det är den största orsaken.

– Det försnabbade processen, det som hände. Han har haft lust att lämna redan tidigare och vi har försökt hjälpa. Men det här är ganska stora saker, om spelaren är nedstämd syns det ofta på planen, formulerade sig SJK-lotsen i Ruutus intervju.

Jani Honkavaara går.
Bildtext Jani Honkavaara.
Bild: Tomi Natri/All Over Press

Mittenlaget SJK har inte haft någon kanonvår, men på Åland mötte man ett IFK som är i en ännu djupare svacka.

"Grönvitt" fick inte ett enda skott på mål och därför räckte Ville Tikkanens fullträff till SJK-seger. Backen blev ledig vid bakre stolpen på en hörna och kunde rätt enkelt volleysparka in bollen, då drygt fem minuter återstod till paus.

IFK Mariehamn har förlorat sex raka matcher och ligger på tionde plats i tabellen. Laget har inte nätat på över 600 minuter.

Ett annat formsvagt lag hade det desto roligare i kväll. Honka tog sin blott tredje seger för säsongen, då man vände ett 0–1-underläge i paus till en 2–1-seger över bottenlaget Haka.

Honka firar mål.
Bildtext Honka har bara vunnit tre av sina tio matcher denna säsong.
Bild: Lehtikuva

Resultat:

Fotbollsligan:

AC Oulu–KuPS 0–2 (0–1)

6' Diogo Tomas 0–1

65' Lucas Rangel 0–2

Publik: 1 512.

Honka–Haka 2–1 (0–1)

40' Henri Malundama 0–1

49' Jean Dongou Tsafack 1–1

71' Matias Rale 2–1

Publik: 445.

HJK–KTP 2–0 (1–0)

39' Roope Riski 1–0

68' Anthony Olusanya 2–0

Publik: 631.

IFK Mariehamn–SJK 0–1 (0–1)

38' Ville Tikkanen 0–1

Publik: 586.

Division 1:

KPV–Gnistan 0–2 (0–1)

12' självmål 0–1

90' Akseli Lehtojuuri 0–2

Publik: 537