Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lewis Hamilton har börjat förhandla om nytt kontrakt med Mercedes – vill ha kvar Bottas: "Bästa stallkamraten jag haft"

Från 2021
Lewis Hamilton talar på presskonferens.
Bildtext Lewis Hamilton.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Lewis Hamiltons kontraktsförhandlingar med Mercedes har börjat positivt. Samtidigt indikerar den sjufaldiga världsmästaren att han gärna vill fortsätta jobba med Valtteri Bottas. "Han är en fantastisk stallkamrat", hyllar britten.

Det dröjde länge i vintras förrän Lewis Hamilton och Mercedes var överens om superstjärnans ettåriga fortsättning i stallet. Den sjufaldiga världsmästaren brinner fortfarande för sporten, och inför helgens grand prix i Österrike avslöjar britten att diskussioner om en fortsättning inletts.

– Det finns inte mycket att säga, men vi har haft diskussioner och det känns positivt, avslöjar Hamilton enligt BBC på torsdagens pressträff på Spielberg-banan.

Hans stallkamrat Valtteri Bottas uppges år efter år hänga löst. Precis som Hamilton sitter finländaren på en ettårig deal.

– Valtteri är min stallkamrat just nu och vi har båda två haft ljusa och mörka stunder i våra karriärer. Men han är en fantastisk stallkamrat och jag ser inte nödvändigtvis att det skulle behöva bli en ändring på det.

Den sjufaldiga världsmästaren verkar inte ha något emot att fortsätta med finländaren som stallkollega.

– Vi har arbetat bra i flera år. Valtteri har varit min bästa stallkamrat överlag och när jag säger stallkamrat syftar jag inte bara på körprestationerna, det handlar om lagmoral och hur man jobbar i stallkamratsmiljön.

Bottas: "Bäst att snacka ärligt"

Bottas bjöd på en sällsynt ilska i teamradion förra veckan, efter att han förlorat sin pallplats i Frankrike på grund av en misslyckad taktik.

Nu har han hunnit lugna ner sig – och gå igenom detaljerna med stallet.

– Det var viktigt att gå igenom detaljerna, nu förstår jag helheten bättre. Det var ett faktum att mina däck inte var i optimalt skick. Om det finns ett missnöje hos föraren eller stallet, så är det bäst att snacka ärligt om läget, menar Bottas enligt STT.

Valtteri Bottas visar tummen upp.
Bildtext Valtteri Bottas har brukat trivas i Österrike.
Bild: STELLA Pictures / Splash News

Finländarens saldo från de tre senaste tävlingarna är inget som en Mercedes-förare vill ha: ett avbrutet lopp, en tolfteplats och en fjärdeplats.

Besöket i Österrike kan därför tänkas komma lägligt för honom. Bottas har vunnit två gånger på Spielberg, senast i fjolårets premiär.

– Jag minns när jag för sju år sedan nappade min första pallplats med Williams här. Jag ser ingen orsak till varför jag inte skulle kunna lyckas här.

Formsvackan har inte fått Bottas att bli rädd för sitt jobb. Hans relation med stallet har inte förändrats trots stormen.

– Verkligen inte. Jag har ett bra förhållande till stallet, det är inga problem.

Diskussion om artikeln