Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska friidrottsprofiler i allvarlig trafikolycka – blev påkörda av lastbil: "Sinnessjukt att vi inte dog på fläcken"

Michaela Meijer hoppar stav.
Bildtext Michaela Meijer i Tammerfors i fjol.

Det blev en dramatisk hemfärd från en tävling i tisdags för svenska stavhopparen Michaela Meijer, samt landslagstränarna Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro. Meijer och Tregaro klarade sig undan lindrigt, samtidigt som listan på Hultgrens benbrott är lång.

Det var på tisdagskvällen som landslagstränarna Gustaf Hultgren och Yannick Tregaro, samt stavhopparen Michaela Meijer, var med om en våldsam krasch i samband med hemfärden från en friidrottsgala i Karlstad.

Hultgren körde trion i en minibuss och var tvungen att vända om på en rastplats då man missat en avfart mot Göteborg, dit man var på väg.

Då kolliderade man med en lastbil. Minibussen voltade, och tre ambulanser, en ambulanshelikopter och räddningstjänst kallades till platsen. Trion fördes till sjukhus i Karlstad.

– Jag minns bara att jag blir utsläpad till en ambulans. Lastbilen har kört rakt in i min dörr från sidan, berättade Hultgren för Sportbladet från sjukhuset.

– Det är helt sinnessjukt att vi inte dog på fläcken alla tre.

Siktar på OS – trots skrämmande skadorna

Meijer och Tregaro blev blåslagna, men har fått lämna sjukhuset. För Hultgren gick det värre.

– Jag har frakturer i ryggen. Jag har brutit alla revben, skulderbladet har en fraktur, jag har brutit höften, foten och har en punkterad lunga. Sen har jag skador på mjälte och lever. Sen är käken bruten. Så vi ska in i morgon och börjar operera, rapporterade Hultgren på torsdagskvällen.

Planen var att trion skulle resa till OS i Tokyo den 19 juli. Och det tänker Hultgren också göra, trots de skrämmande skadorna.

– Mitt mål är att sitta på det planet. Jag har inga hjärnskador, inga förlamningar och är målinriktad på att komma från sjuksängen.