Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Joel Armia coronalistad inför Stanley Cup-finalerna – reser inte med till första matchen

Från 2021
Joel Armia
Bildtext Joel Armia.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Montreal Canadiens får inte med sig Joel Armia till den första finalmatchen mot Tampa Bay Lightning. Finländaren har coronalistats och stannar hemma då laget gästar de regerande mästarna.

Montreal har varit vårens stora sensation i NHL och hela den kanadensiska staden fick glädjefnatt efter att laget säkrat sin första finalplats sedan 1993.

Canadiens har inte de största stjärnorna när det kommer till utespelare, utan trummar i stället på med fyra rätt så jämnstarka kedjor. Arbetsmyran Joel Armia har alltså en viktig roll i laget.

Björneborgaren missar åtminstone starten av finalserien. Detta efter att han placerats på Montreals coronalista.

På listan hamnar man om man antingen exponerats för viruset eller själv smittats. Montreal avslöjade nyheten på Twitter.

Klubbens general manager Marc Bergevin berättade att Armia inte deltog på lagets morgonträning på söndagen och att han inte reser med laget till första finalen. 28-årige Armia har stått för 5+3 på 17 slutspelsmatcher.

Tampa Bay har hemmaplansfördel och den första finalmatchen spelas natten till tisdag finsk tid. De två första matcherna spelas i Lightnings hemmarink.