Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Läkarcentralen Hälsotorget i Karis får ny ägare

Från 2021
En fastighet vid Dalgatan i Karis där bland annat Axxell, Medborgarinstitutet Raseborg och Folkhälsans hälsotorg håller hus.
Bildtext Hälsotorget finns på Högbergsgatan i Karis. Bilden är en arkivbild.
Bild: YLE / Pia Santonen

Företaget Wellmedic tar från och med första september över läkarcentralen Hälsotorget i Karis. Det är Folkhälsan som för tillfället driver läkarcentralen. 

“Att driva en enskild läkarstation passade inte in i Folkhälsans nya strategi 2025. I den utstakas tre riktningar för vår kärnverksamhet; psykisk hälsa för barn, unga och familjer, en hälsofrämjande och hållbar livsstil samt livskvalitet för en åldrande befolkning”, säger Folkhälsans vd Georg Henrik Wrede i ett pressmeddelande.

Hälsotorget i Karis är den enda läkarcentralen som Folkhälsan driver och äger. 

Hälsotorget har ett tiotal anställda och totalt står 16 yrkesutövare för servicen där. Enligt Gun Eklund, som är vd för Folkhälsan Välfärd, får personalen nu bättre möjligheter inför framtiden bland annat när det nya digitala vårdformer. 

Enligt Wellmedics vd Marta Backlund ska verksamheten på Hälsotorget fortsätta i samma anda som hittills.

“Tillsammans med Hälsotorget kan vi komplettera och förstärka vårt företags identitet som en tvåspråkig, innovativ vårdaktör med människan i fokus”, säger hon i pressmeddelandet. 

Omsättningen på Hälsotorget är cirka en miljon euro om året. Där erbjuds allmänläkar- och specialistläkartjänster, sjukskötarmottagning, laboratorietjänster och fysioterapi samt företagshälsovård.

Wellmedic är ett österbottniskt företag som har verksamhet i Smedsby, Vörå och Oravais.

Diskussion om artikeln