Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

IL: Riksdagens kanslikommission ska föreslå att generaldirektör Yli-Viikari sägs upp

Uppdaterad 28.06.2021 14:55.

Enligt uppgifter till tidningen Iltalehti kommer riksdagens kanslikommission på tisdag morgon föreslå att Revisionsverkets generaldirektör Tytti Yli-Viikari ska sägas upp. Tidigare har riksdagens revisionsutskott slagit fast att Yli-Viikaris verksamhet skadat verkets anseende och försvagat dess funktionsförmåga.

Riksdagens kanslikommission ska sammanträda på tisdag morgon klockan åtta, och enligt Iltalehti då fatta beslut om Yli-Viikari. Det heter att det ska informeras om beslutet efter mötet.

Beslutet om att eventuellt faktiskt avskeda Yli-Viikari fattas av riksdagens plenum. Enligt Iltalehti är det i nuläget oklart när det kunde ske men även det ska klarna den här veckan, enligt tidningen.

Oklara räkenskaper, Yli-Viikari tillbakavisar

Det var också riksdagens kanslikommission som i april beslöt suspendera generaldirektör Yli-Viikari från hennes tjänst, efter avslöjanden om hennes resande, användningen av pengar i egenskap av generaldirektör och ledarstil.

Yli-Viikari själv har tillbakavisat misstankarna och nekat att hon skulle ha gjort sig skyldig till tjänstebrott. Förra veckan sa hon också att hon inte anser det finnas någon juridisk grund för att säga upp henne.