Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ledsen Mbappé ber om förlåtelse på sitt Instagram-konto: "Jag är ledsen för min straff"

Från 2021
Uppdaterad 29.06.2021 14:55.
Programmet är inte längre tillgängligt
Mbappé sumpade den avgörande straffen, Schweiz fullbordade jätteskrällen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Någon måste alltid misslyckas. Frankrikes tränare Didier Deschamps har varit med om mycket i fotbollens absoluta finrum och vet att straffläggningar alltid slutar med att spelare slår en misslyckad straff. "Jag är ledsen för min straff. Jag ville hjälpa laget men misslyckades", skriver Kylian Mbappé efter Frankrikes uttåg i EM.

Alla monsterlöner till trots: Kylian Mbappé är en 22-årig kille som inför hundratals miljoner tv-tittare inte lyckades med en för honom rutinaktig prestation: att skjuta in en boll från elva meter.

Favoriten Frankrike tvingades åka hem betydligt tidigare än vad alla trodde efter straffdramat mot Schweiz.

– Jag har svårt att vända blad.

– Att sova blir svårt, men tyvärr består den här sporten som jag älskar så mycket av upp- och nedgångar, skriver Kylian Mbappé på sitt Instagramkonto dit han postat en bild på sig själv sekunderna efter att han slagit den avgörande straffen.

För alla mer eller mindre neutrala fotbollsfans världen över var måndagens åttondelsmatcher rena rama festen, men för de närmast sörjande – kroater och framför allt de på förhand upphaussade fransmännen – blev det rena rama mardrömmen: att ha matchen och kvartsfinalbiljetten som i en liten ask, bara för att bli snuvad på konfekten i sista möjliga stund.

Vänner av fotboll kommer kanske ihåg Franco Baresi, Roberto Baggio, David Beckham, Gareth Southgate ... Listan på toppspelare som missat en avgörande straff är lång. Och nu fick den ett till namn i form av Kylian Mbappé.

– Jag vet att fansen blev besvikna, men jag vill ändå tacka er för ert stöd och för att ni alltid tror på oss. Det viktigaste kommer att vara att stå upp ännu starkare inför nästa kommande prövningar. Grattis och lycka till Schweiz.

Frankrikes chefstränare var inte sen med att trösta sin stjärnadept:

– Ingen är arg på honom, sade Deschamps enligt webbplatsen footballreporting.com.

Diskussion om artikeln