Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter misslyckandet i EM – nu avgår Nederländernas tränare: ”Målet var minst kvartsfinal”

Från 2021
Frank de Boer applåderar.
Bildtext Frank de Boer hann bara vara förbundskapten i ett knappt år.
Bild: imago images/Pro Shots/ All Over Press

Ingen pardon i Nederländerna. Frank de Boer lämnar posten som förbundskapten efter förlusten i EM-åttondelen.

Tjeckiens skräll i söndagens åttondelsfinal skördar ett offer. Nederländerna tvingades åka hem från EM-slutspelet – och nu får de söka efter en ny tränare.

På tisdagen kom beskedet att Frank de Boer inte fortsätter som förbundskapten när VM-kvalet fortsätter i höst. Han avgår med omedelbar verkan.

– Vi nådde inte vårt mål. Redan när jag tog jobbet var jag medveten om pressen som kommer. Nu är situationen inte hållbar, säger de Boer på det nederländska förbundets webbplats.

Nederländerna spelade sitt första mästerskap sen VM 2014, men efter tre raka segrar i gruppspelet blev Tjeckien en för svår utmaning i åttondelen. Den matchen präglades av Matthijs de Ligts utvisning.

Med decimerat manskap släppte ”Oranje” in två mål och föll med 0–2.

– Målet var minst kvartsfinal. Vi nådde inte dit och vi skulle utvärdera insatsen. Vi ville nå bättre resultat i EM, men det gick inte. Nu ska vi hitta en efterträdare, säger förbundsbasen Nico-Jan Hoogma.

Programmet är inte längre tillgängligt
Stora sensationen i Budapest: Tjeckien slog ut Holland ur EM – Patrik Schick gjorde sitt fjärde mål i turneringen - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Diskussion om artikeln