Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Robert Helenius ställs mot bekant polack i stor boxningsgala i Las Vegas – uppges få historiskt bra betalt för fajten

Robert Helenius sneglar mot boxningssäcken.
Bildtext Robert Helenius går snart en riktigt viktig match.

Om mindre än fyra veckor går Robert Helenius upp i ringen på nytt. Motståndet kommer från Polen och heter Adam Kownacki. En seger skulle glänta på dörren till ännu större matcher för Helenius.

Mitt i högsommarvärmen kommer ett kokhett besked från Robert Helenius ringhörna. Det är klart med ny fajt för finländaren – och det blir en returmatch mot polacken Adam Kownacki, rapporterar Yle Urheilu.

Matchen avgörs i Las Vegas den 24 juli. Med andra ord är det bara en knapp månad tills det smäller.

Helenius och Kownacki möttes för ett drygt år sen. Då knockade Helenius sin motståndare i den fjärde ronden.

– Det känns strålande bra. I avtalet fanns en klausul om en returmatch och nu får vi äntligen till den. Matchen är en del av vår plan för att få en match om VM-titeln i tungvikt, säger Helenius manager Markus Sundman till Yle Urheilu.

Helenius match är del av en stor boxningsgala i USA. Kvällens höjdpunkt är matchen mellan Deontay Wilder och Tyson Fury. De gör upp om WBC-förbundets titel.

– Roberts match är den sista matchen före mötet mellan Wilder och Fury. Han får vara med under en stor boxningskväll, säger Sundman.

Tror på aggressiv motståndare

Enligt Yle Urheilu kommer Helenius att få historiskt bra betalt för att gå matchen, men en exakt summa vill Sundman inte gå in på.

– Min uppfattning är att ingen finländsk proffsboxare har fått mer betalt för att gå en match tidigare, men summan är en hemlighet. Roberts match har flyttats tre gånger och vi har fått betala flera läger ur egen ficka, så mycket pengar går andra vägen också.

En självsäker Helenius säger till Yle att han tror på en aggressiv Kownacki i returmatchen.

– Jag har inte förlust i min vokabulär. Jag åker dit för att vinna.

Helenius kommer att åka till USA så fort som visumet är ordnat. Han kommer bland annat att ladda upp tillsammans med Wilder.

Robert Helenius från vrak till titelutmanare i Sportliv:

Från vrak till VM-titelutmanare - hånade Robert Helenius har chockat hela boxningsvärlden
Från vrak till VM-titelutmanare - hånade Robert Helenius har chockat hela boxningsvärlden - Spela upp på Arenan