Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Distansjobbar du och har det svettigt hemma? Du kan ha rätt till nedkylning på arbetsgivarens bekostnad

En arbetstagare masserar sin panna vid sitt arbetsbord.
Bildtext Arbetsgivare kan vara skyldiga att erbjuda fläktning om man jobbar på distans i en het lägenhet.

Enligt arbetarskyddslagen ska arbetstagare inte utsättas för värmeförhållanden som kan vara till besvär eller rentav farliga för hälsan. De som jobbar hemifrån under sommarens värsta värmeböljor kan ha rätt att kyla ner sitt arbetsrum på arbetsgivarens bekostnad. Om kontorsarbetare också efter coronapandemin jobbar hemifrån i bred utsträckning kan det här leda till att arbetsmarknadens spelregler borde förändras.

– Den lag som vi har på arbetsmarknaden är ju i kraft oberoende om man gör distansarbete eller om man sitter på kontoret. Arbetsavtalslagen och arbetarskyddslagen är oavsett i kraft.

Akavas ordförande Sture Fjäder distansjobbar från sitt hus i hemstaden Hangö.
Bildtext Enligt Fjäder behövs nya överenskommelser om distansarbete blir normen.

Det att vi fick en coronapandemi har lett till att arbetsmarknaden förändras, och då måste vi se till att spelreglerna är helt klara

― Sture Fjäder, ordförande för Akava

Det säger Sture Fjäder, som är ordförande för centralorganisationen för högskoleutbildade i Finland Akava. Fjäder är inte medveten om några större tvister om vems ansvar det är på att kyla ner distansarbetares arbetsutrymmen, men han poängterar behovet av dialog när kontorsarbetet till allt högre grad börjar flytta in i hemmen.

– Det här är en helt ny situation som jag tycker att arbetsmarknadens parter borde diskutera. Vi har just nu en ganska brokig tillämpning på arbetsmarknaden, men det är klart att arbetsgivaren har ett ansvar för att arbetstagarens hälsa hålls i skick. Både när det gäller ergonomi och hur hett det är. Det att vi fick en coronapandemi har lett till att arbetsmarknaden förändras, och då måste vi se till att spelreglerna är helt klara, säger han.

"Det gassar in sol hela dagen lång"

Hanna Nyberg i Åbo har jobbat som kundbetjänare vid en arbetslöshetskassa sen maj förra året. Jobbet har hela tiden varit på distans, och under sommaren innebär det vissa utmaningar.

– Jag kan inte utnyttja mitt hemmakontor till fullo på grund av att mitt kontor råkar vara på södra sidan av vår lägenhet, och där gassar solen in hela dagen lång, säger hon.

En bild på Hanna Nyberg
Bildtext Hanna Nybergs hemmakontor dränks av sol.

Det har varit upp till mig att bestämma hurdan arbetsstation jag vill ha.

― Hanna Nyberg

Nyberg har goda möjligheter att ta pauser under dagar då det är som varmast, och hennes arbetsgivare uppmuntrar aktivt till det. Mera än det blir det ändå inte när det kommer till hjälp för att klara av värmen. 

– Min arbetsgivare har nog gett en dator, skärm, tangentbord och allt det nödvändiga som jag behöver på mitt vardagliga jobb, men det har varit upp till mig att bestämma hurdan arbetsstation jag vill ha.

Personalchef: Gå till kontoret om det blir för hett

Tanken av att distansarbete kan bli något bestående är relativt ny. I nuläget är det därför inte så många arbetsgivare som har tänkt på sitt ansvar att också hålla distansarbetare svala under värmeböljor. 

På t.ex. försäkringsbolaget If uppmuntrar man distansarbetare att gå till det luftkonditionerade kontoret ifall hettan i ens hem blir för mycket. Enligt personalchef Marketta Helokangas finns där alltid utrymme att arbeta med ordentliga säkerhetsavstånd.

– Det är nog den lättaste lösningen. En fläkt fungerar inte nödvändigtvis om en lägenhet har blivit het efter en lång värmebölja. Då är den enda effektiva lösningen att ta sig till kontoret, säger hon.

Helokangas har inte fått frågan om ifall företaget skulle ersätta en fläkt som en distansarbetare har köpt för sitt arbetsutrymme. Enligt henne är den frågan inte aktuell.

– Vi har nog inte förberett oss på det. Värmeböljor är ändå tillfälliga, och en lösning på problemet är att man istället jobbar på kontoret, säger hon.