Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Bekanta politiker föreslås fortsätta på de tunga posterna i Ingå och Lojo

man med dator
Bildtext Ingås röstkung Henrik Wickström föreslås fortsätta på posten som styrelseordförande i Ingå.

I Ingå och Lojo har partierna nu kommit överens om hur de fördelar de ledande förtroendeposterna. På båda ställena är det bekanta ansikten som fortsätter.

SFP:s Henrik Wickström föreslås fortsätta på posten som ordförande för kommunstyrelsen i Ingå. Hans partikamrat Robert Lemström föreslås också fortsätta leda kommunfullmäktige.

Av alla Ingåkandidater fick Wickström överlägset mest röster i kommunalvalet. Med sina 750 röster fick han dessutom proportionellt sett mest röster i hela landet.

SFP stärkte sin ställning som majoritetsparti i Ingå med två platser i kommunalvalet. SFP har nu 17 platser av 27 i kommunfullmäktige. SFP förslås leda samtliga nämnder i Ingå.

Två politiker delar på styrelseordförandeskapet i Lojo

I Lojo får Samlingspartiet igen posten som styrelseordförande. De två första åren av fullmäktigeperioden föreslås Pekka Luoma fortsätta som ordförande. De två resterande åren föreslås partikamraten Jussi Patinen inneha posten.

Partierna i Lojo har kommit överens om att SDP får posten som stadsfullmäktiges ordförande. Enligt tidningen Länsi-Uusimaa har SDP:s Joona Räsänen meddelat att han är villig fortsätta som fullmäktigeordförande. Joona Räsänen fick mest röster i Lojo i kommunalvalet.