Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Wimbledondebuten slutade i förlust – Emil Ruusuvuori utslagen efter nästan tre timmar lång holmgång

Emil Ruusuvuori i Wimbledon.

Precis som i Franska öppna förra månaden blev det bara en match för Emil Ruusuvuori i Wimbledon. Finländaren förlorade i den första omgången mot amerikanen Marcos Giron med 2–3 i set.

För första gången i seniorkarriären fick Emil Ruusuvuori spela på gräset i Wimbledon. Där lottades han mot den 66:e-rankade amerikanen Marcos Giron i första omgången.

Ruusuvuori bjöd på varierande spel i sin Wimbledondebut. Han inledde svagt, spelade lysande i andra set, föll tillbaka i tredje set och var i praktiken ensam på banan i fjärde set.

När Ruusuvuori vann sina set spelade han riktigt bra. Det andra tog han hem med 6–2 och det fjärde med 6–0.

Jämnt i sista set

Matchen gick till ett sista och avgörande set som blev riktigt jämnt. Ruusuvuori och Giron följdes åt fram till 4–4 men då lyckades amerikanen bryta finländarens serve och tog ett ordentligt grepp om segern.

Giron fick chansen att serva hem matchen och tog den. Efter två timmar och 44 minuters spel säkrade han segern och skickade ut Ruuruvuori ur turneringen.

För Marcos Giron väntar polacken Hubert Hurkacz i den andra omgången.

I damernas singelturnering tog det överraskande stopp för Bianca Andreescu i den första omgången. Världssjuan hade inget att säga till om mot Alize Cornet.

Fransyskan dominerade stort mot sin mer meriterade motståndare och vann med 2–0 i set (6–2, 6–1).

Resultat:

Marcos Giron – Emil Ruusuvuori 3–2 (6–4, 2–6, 6–2, 0–6, 6–4)